Rigatoni con Polpette
Hmmm, heerlijke Italiaanse gehaktballen met pasta. Ultiem comfortfood! Zo’n bordje kan zo geweldig smaken, nog meer na een lange werkdag. Toch? Het is zo’n eten waar ik echt naar kan uitkijken. Iets dat me helemaal gelukkig maakt doorheen de dag, wetende dat dit potje op me staat te wachten.
Rigatoni con polpette, de favoriet van zowel husband als mezelf en oooh ja, ook de peuter is helemaal fan. Yes!
Benodigdheden, voor 2 personen (+extra als restje de dag nadien)
250-300 g rigatoni
parmezaan, geraspt
verse basilicum
Voor de gehaktballen:
450 g gehakt, varkenskalfs (varkensrunds kan ook)
1 ei
30 g paneermeel
50 g parmezaan, fijngeraspt
3 takjes verse peterselie, fijn gesneden
enkele el bloem
Voor de tomatensaus:
400 ml passata
1 blik tomatenblokjes
50 g tomatenpuree
150 ml rode wijn
1 teen look, fijngesneden
3 takjes verse basilicum en 2 takjes verse peterselie, versnipperd
olijfolie, boter, peper, zout, oregano
Bereiding:
Voor de gehaktballen:
Meng het gehakt met de rest van de ingrediënten (behalve de bloem) en rol 8-10 balletjes van de mengeling. Rol ze door de bloem. Verhit een scheut olijfolie en klontje boter in een grote braadpan. Korst er de gehaktballen in aan en zet het vuur lager. Maak vervolgens de tomatensaus.
Voor de tomatensaus:
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot. Voeg er de look aan toe en na een minuutje de tomatenpuree. Bak even mee en giet er de rode wijn bij. Laat uitkoken en voeg de passata en de inhoud van het blik tomaten toe. Spoel het blik uit en voeg het water ook toe. Kruid met peper, zout, oregano en voeg de basilicum en peterselie toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Doe de gehaktballen bij de saus en laat een uurtje pruttelen.
Kook de pasta gaar, giet af en voeg de pasta toe aan de pot. Meng alles goed onder elkaar. Serveer met parmezaan en verse basilicum.
Yummm!
Laurence