Galette met peer en kaneel
Deze galette met peer en kaneel is een echt toppertje. En het beste is, het is zo simpel om te maken! Je hebt er amper 6 ingrediënten voor nodig en een deel ervan heb je waarschijnlijk al in huis.
Lekker & gemakkelijk
Dit is zo’n dessertje dat je in 1-2-3 in elkaar hebt gestoken, waardoor het een ideaal dessertje is voor wanneer je een etentje organiseert. Het is mooi, ziet er extra homemade uit en het is super lekker. Je kan het perfect koud, lauw of warm serveren en is heel lekker met een bolletje vanille-ijs. Snel dessert: check!
Peer & kaneel
Peer en kaneel zijn een match made in heaven. Als we aan kaneel denken, denken we al snel aan appel. Maar onze peer moet zeker niet onderdoen voor onze appel, want ook dit sappig stuk fruit past perfect bij kaneel. Gaan we aan de bak voor onze galette met peer en kaneel?
Wat heb je nodig?
- Bladerdeeg: gewoon kant-en-klaar uit de winkel
- Peren: ik nam Conference peren, deze zorgen voor het lekkerste resultaat
- Maïszetmeel: of een ander bindmiddel dat je in de kast hebt staan
- Blonde suiker: dit is hetzelfde als lichtbruine suiker, ook wel kinnekessuiker genoemd.
- Kaneel
- Ei: om het bladerdeeg vlak voor het bakken mee in te smeren.
- Ruwe rietsuiker: dit is optioneel en zeker geen must.
- Vanille-ijs: optioneel, om te serveren
Wat moet je doen?
First things first bij gebak: de oven voorverwarmen. Haal meteen ook je bladerdeeg uit de koelkast zodat dit op temperatuur kan komen en haal ook alvast een bakplaat uit de oven.
Schil de peren en snijd in blokjes. Je mag de blokjes dan in een mengkom doen en daar maïszetmeel, blonde suiker en kaneel aan toevoegen. Een snufje zout mag er ook altijd bij. Meng alles goed onder elkaar en zet apart.
Rol je vel bladerdeeg uit op de bakplaat. Er zit altijd een vel bakpapier bij, laat dat tussen de bakplaat en het bladerdeeg zitten. Prik met een scherp mes enkele keren in het bladerdeeg en verdeel dan de blokjes peer uit over het deeg.
Je mag dat mooi in één laag verspreiden en dan de randjes van het bladerdeeg over de peer plooien. Als laatste klop je het ei los en smeer je daar de randjes bladerdeeg goed mee in. Je kan de rand nu eventueel nog bestrooien met ruwe rietsuiker, maar dat is geen must. Bak in de oven, laat erna lichtjes afkoelen en eet op!
Lekker lauw of koud, eventueel met een bol vanille-ijs. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Peer: Je kan de peer vervangen door appel als je dit lekkerder vindt of een mix gebruiken van appel en peer.
- Kardemom: Voeg eventueel een snufje kardemom toe, samen met de kaneel. Kardemom en peer gaan heel goed samen.
- Kruimeldeeg: Liever kruimeldeeg ipv bladerdeeg voor de galette? Check dan het deeg van deze rabarbergalette voor een recept van het deeg.
- Op voorhand maken: Je kan deze taart perfect op voorhand klaarmaken. Serveer je hem graag vers van de pers, maak dan de perenmengeling al klaar en bewaar in de koelkast tot de taart de oven in mag. Enkel nog samenstellen en voilà!
- Bewaren: De galette blijft nog 3 dagen goed in de koelkast.
Smakelijk!
Helemaal fan van gebakjes met kaneel? Check dan zeker eens deze gerechten.
- Kaneelvlinders
- Zachte kaneelkoekjes
- Tulbandcake met noten en kaneel
- Morning Glory Muffins
- Pompoencake
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Galette met peer en kaneel
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 4 conference peren 3 peren als het grote exemplaren zijn
- 1 el maïszetmeel
- 3 el lichtbruine suiker
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- 1 el ruwe rietsuiker = optioneel
- vanille-ijs = optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Haal je vel bladerdeeg uit de koelkast en laat op temperatuur komen terwijl je de vulling maakt.
- Schil de peren en snijd in blokjes. Doe de blokjes in een mengkom en voeg er het maïszetmeel, lichtbruine suiker en kaneel aan toe. Meng goed.
- Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Laat het op het vel bakpapier van de verpakking liggen. Prik met een scherp snijmes enkele gaatjes in het bladerdeeg en spreid vervolgens de fruitvulling gelijkmatig uit over het deeg.
- Plooi de randjes van het bladerdeeg over de blokjes peer.
- Klop het ei los en smeer er de randjes bladerdeeg mee in. Bestrooi (optioneel) met de ruwe rietsuiker. Bak 22 minuten in de oven.
- Laat lichtjes afkoelen tot het lauw is of laat koud worden in de koelkast (naar keuze). Snijd in stukjes en eet op, eventueel met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
6 Comments
Ilse Zwart
Heeeerlijk! Geniet van je zondag! 💕
As Cooked by Ginger
Dankje. Voor jou hetzelfde! ☺️
Ilse Vanhove
Net gemaakt met de allereerste geplukte peertjes. Straks proeven bij de koffie, het ruikt alvast heerlijk 🍐🍐🍐
As Cooked By Ginger
Heerlijk, de allereerste peren!
Hopelijk heeft het gesmaakt 🙂
Groetjes,
Laurence
Mieke
Toppertje, om snel wat lekkers te maken voor bij de koffie 😍
Pingback: