-
Gezonde ontbijtcake
Een cake als ontbijt. Heaven? Ja, ik vind van wel. Een gezonde cake als ontbijt. Nog meer heaven? Jawel! En dat is wat ik vandaag met jullie wil delen met deze gezonde ontbijtcake obv havermout en yoghurt. Een gezonde cake die je als ontbijt kan eten, met wat fruit, notenpasta of eventueel wat confituur of gewoon lekker zo, want hij…
-
Aardbei-chiaconfituur
Ik eet stiekem echt heel graag confituur. Voornamelijk op toast, rijstwafels of crackers. Ik zal het niet snel tussen een pistolet smeren. Het goede aan confituur is dat het zo lekker is, het minder goede eraan is dat het vol met suiker zit. Je moet maar eens op de pot kijken, over het algemeen bestaat de pot voor de helft uit…
-
Granola met pindakaas
Ik ken heel weinig mensen die niet van granola houden. Ik ken er wel veel die het niet zo vaak eten en graag blijven vasthouden aan hun boke met choco ’s morgens, maar mensen die het echt niet lusten? Nee, die moet ik nog tegenkomen. De mengeling van havermout, noten, zaden, honing,… Het is gewoon heerlijk! Dat kan niemand ontkennen,…
-
Zondag ‘Bakdag’: Aardbeienijsjes
Ja, ik weet het. Niet echt een bakdag, maar elk dessertje of zoetigheid verdient het om onder zondag bakdag te vallen. Zullen we het dan ‘Zondag niet-bakdag, wel lekkerdag’ noemen voor deze ene keer? We moeten het toegeven, we hebben geen geweldige zomer gehad. Al blijf ik wel duimen dat het op 10 september, mijn trouwdag, een prachtige dag mag…
-
Havermoutkoekjes met pindakaas en cacao
Laat je niet misleiden door het uiterlijk van deze havermoutkoekjes met pindakaas en cacao, want ze zijn god-de-lijk! Ik had er niet het volste vertrouwen in dat ze lekker gingen zijn en proefde ze een beetje sceptisch, maar God, ze zijn écht goed. Ze smaken een beetje zoals een Snickers, maar dan wat gezonder. De textuur is ook helemaal geweldig. Een…
-
Zondag Bakdag: Karamel-popcorn balletjes
Het is zondag en dan is het feest. Voor zondag bakdag niet echt iets dat moet ‘bakken’ maar wel een zoete lekkernij. Dat is even goed, hé. Op zijn minst. Een lange tijd geleden kreeg ik op de persdagen snoepjes van Werther’s Original mee naar huis. Ik maakte met de Caramelts deze lekkere toptaart. Deze maakte ik al meermaals opnieuw…
-
Notenrotsjes met witte chocolade
Deze titel mist een zeer belangrijk ingrediënt dat deze heerlijke notenrotsjes met witte chocolade van lekker naar verrukkelijk lekker brengt. Er zit namelijk rijstwafel in. Je zal dat misschien een beetje gek vinden, maar wacht tot je het geproefd hebt. ZO LEKKER! De combinatie van witte chocolade en noten, met dan af en toe een crunchy bite van de rijstwafel.…
-
Bananenmuffins
Ik heb nog eens een ontbijtje voor jullie vandaag. Dat gebeurt niet zo vaak omdat ik nogal eentonig ontbijt. Een volkoren boterham met muizenstrontjes of yoghurt met granola en fruit. Af en toe mag het echter eens iets anders zijn, hé. Vandaar deze oplossing: Bananenmuffins! Een perfect on-the-go ontbijtje. Je moet ze ’s morgens maar meegraaien en je bent klaar.…
-
Feestchocolade
Oooooh, het kerstmenu loopt met deze feestchocolade ten einde. Op kerstmis zelf. Goeie timing, hé. Zeker een leuke eerste poging, denk ik dan. Mijn eerste kerst als foodblogger. Challenging ;). Ik moet eerlijk zijn, elke dag een foodpost online krijgen is een héle uitdaging als je voltijds werkt en dagen maakt van 7-19u. Niet dat ik klaag, ik ben blij…
-
Gepofte quinoa-repen
Jawel hoor, ik kom jullie op een maandagochtend redden met deze energierepen. Want ja, wie zit er op maandagochtend wél fris en monter achter zijn bureau. Not me, eerst een halfuurtje klagen over hoe kort het weekend weer was en duizend keer met mijn ogen knipperen omdat mijn vermoeide ogen mijn lenzen niet goed kunnen verdragen. Daarna, aan de slag…