Haverballetjes met pindakaas
Je kent het wel, de energy balls of energy bites, de balletjes waar de fitfoodies je mee doodgooien. Ikzelf eet graag gezond, maar geniet ook van mijn zoete zondes en een chipske van tijd tot tijd (ahum, of vijf keer per week). Het punt is dat ik mezelf nu niet meteen als een fitfoodie zie, eerder een blogger die van gezonde en lichte maaltijden houdt maar ook niet zonder haar koekjes of chipjes kan. En sport? Zucht, staat op het lijstje met goede voornemens, ooit 😉 Maar dus, deze haverballetjes zijn voor mezelf nu niet meteen een snelle snack voor ik naar de fitness vertrek maar gewoon lekkere smaakballetjes die een goed alternatief zijn voor koekjes.
Benodigdheden, voor ongeveer 12 balletjes:
120 g havervlokken
120 g pindakaas
60 g chocolate chips
70-80 ml ahornsiroop
2 el gemalen lijnzaad
Bereiding:
Easy peasy! Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en voeg er vervolgens de pindakaas en ahornsiroop aan toe. Meng alles heel goed onder elkaar en rol balletjes van het mengsel.
Om het even in real life te tonen, heb ik een leuke video voor jullie gemaakt. Joehoe!
Zet de balletjes een half uurtje in de koelkast en voilà, ze zijn klaar.
Je kan ze enkele dagen bewaren in de koelkast. Ideaal om op zondag aan je mealprep toe te voegen zodat je lekkere snacks hebt doorheen de week.
TIP: Ik vind ze het lekkerst met pindakaas, want hmmm pindakaas, maar je kan ze gerust ook met andere notenboters maken.
Enjoy!
Laurence
9 Comments
Inostrate
Leuk geschreven, ik krijg er zin in en ben benieuwd hoe het lucumapoeder nu smaakt. Misschien is het lekker in (lactosevrije) yoghurt?
As Cooked by Ginger
Dankjewel! Ja je kan altijd eens proberen het in je yoghurt of bij je Smoothie te doen 😉
Heleen
Hoe maal je zo een kleine hoeveelheid lijnzaad ?
As Cooked By Ginger
Hoi!
Je kan ofwel gemalen/gebroken lijnzaad zo kopen ofwel probeer je gewoon lijnzaad fijn te malen met de vijzel of in een kleine blender.
Als je enkel een grote blender of mixer hebt, neem je best wat meer lijnzaad en gebruik je daar voor dit recept gewoon de gevraagde hoeveelheid van. De rest kan je bewaren in een luchtdichte pot.
Groetjes,
Laurence
Mel
Kan het lijnzaad weggelaten worden of vervangen door chiazaad?
Groetjes
As Cooked By Ginger
Hoi,
Ik zou het dan vervangen door chiazaad om een zaad met bindend effect er zeker wel in te hebben!
Groetjes,
Laurence
Pingback:
Sarah
Super lekker! Heb ze net nog eens gemaakt ☺️. Tip om ze gemakkelijker te rollen: je handen een beetje nat maken.
As Cooked By Ginger
Heel goed idee ja, zo doe ik het zelf ook 🙂