Chocolade,  Healthy,  Ontbijt,  Snacks

Zondag Bakdag: Chocolade granola

Mijn liefde voor granola is zo diep en groot. Ik heb tijden gehad dat ik er ‘verslaafd’ aan was. Ik zat continu aan de yoghurt met granola. Daarna zat ik een tijdje in een granola-dipje. Ik was de mijne beu gegeten en het smaakte me gewoon niet meer. Kan gebeuren, hé. Granola-overdosis. Gelukkig zijn die tijden voorbij en eet ik het nu gewoon zoals een normaal mens dat doet: met mate. Al zal dat zeer moeilijk worden met deze chocolade versie..

unnamed-2

Benodigdheden:

240 g havervlokken

60 g cacaopoeder

80 g kokosolie

70 ml ahornsiroop

2 el chiazaad

3 el pompoenpitten

2 el zonnebloempitten

1,5 el lijnzaad

70 g pecannoten

unnamed-3

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe alle droge ingrediënten in een kom, behalve de noten en het cacaopoeder. Pulseer de noten even in de blender en voeg ze dan ook toe. Meng alles door elkaar. Smelt nu de kokosolie, het cacaopoeder en de ahornsiroop op een laag vuur tot één lopend geheel. Voeg het vervolgens toe aan de droge ingrediënten en meng zodat al het droge nat wordt. Doe alles in een grote ovenschaal en zet in de oven voor 20 minuten. Roer om de 7 minuten ongeveer alles even om.

unnamed-10-2

Haal na de 20 minuten de granola uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.

Smullen maar!

unnamed-4

3 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *