Pesto omelet
Wat een verrassend lekker gerecht, deze pesto omelet. Super leuk om te maken en heel erg smaakvol. Ideaal als lekkere lunch, vind ik persoonlijk. Stukje brood erbij, eventueel nog een klein slaatje on the side en je hebt een smaakvolle lunch.
Pesto & ei
Een spiegelei met pesto was een tijdje een trend op TikTok. Je bakt hiervoor een lepeltje pesto aan in de pan en breekt daarop een eitje dat je afbakt. Dit eet je zo op of op een toast. Persoonlijk vind ik deze variant waarbij je de pesto onder je ei mengt en er een omelet mee bakt, lekkerder. Echt een gerechtje dat je een keertje moet geprobeerd hebben.
Psst, toen ik deze pesto omelet maakte had ik net bezoek en de éénjarige baby heeft zeer gretig meegegeten van de omelet. Het zou dus zowaar eens kunnen dat je kindjes deze pesto omelet ook heel lekker zullen vinden.
Wat heb je nodig?
- Eieren
- Groene pesto
- Spinazie
- Geraspte mozzarella
- Geraspte parmezaan
Zoals je kan zien, is dit een kort lijstje. Je hebt dus niet veel nodig om dit lekker lunchke in elkaar te flansen!
Wat moet je doen?
Hak de spinazie grof en bak aan in een beetje boter. Kruid met peper en zout en laat nadien volledig afkoelen. Breek de eitjes in een mengkom en voeg er de afgekoelde spinazie aan toe, samen met de pesto en geraspte mozzarella. Kruid stevig met peper en zout. Meng goed.
Verhit een klontje boter in een pan en giet er de eimengeling in. Zet het vuur wat lager zodat je ei niet aanbrandt. Wanneer de bodem gaar begint te worden, strooi je de geraspte parmezaan over het geheel en zet je de deksel op de pan. Laat het ei rustig garen (op een niet te hoog vuur).
Eet zo of plooi de omelet dubbel en serveer met salade of een stukje brood, of beide. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Omelet bakken: De omelet heeft tijd nodig om volledig door te garen. Zorg ervoor dat je vuur niet te hoog staat zodat je ei volledig door kan garen zonder dat de onderkant aanbrandt.
- Serveersuggestie: De omelet kan je perfect zo opeten, maar is ook lekker met wat rucola en extra parmezaan erover gestrooid. Of een stukje afsnijden en op geroosterd brood leggen, ook een topidee!
- Verse basilicum onder de eitjes mengen, zorgt ook voor een lekkere toets.
- Op voorhand maken: Je kan de pesto omelet volledig op voorhand klaarmaken en koud eten of opwarmen in de microgolfoven. Als je hem warm wilt eten, is hij vers wel het lekkerst. Als je hem toch wilt opwarmen als je hem op voorhand hebt klaargemaakt, warm het dan niet meer té heet op, maar mik op lauwwarm.
- Bewaren: Je kan de omelet tot één dag nadat je hem gemaakt hebt opeten. Warm hem maximum één keer opnieuw op.
Vind je dit gerechtje super lekker? Check dan zeker eens deze toppertjes.
- Eenpanspatatjes met spek en ei
- Bagel met spek, ei en kaas
- Quiche met tonijn en spinazie
- Courgettetaart met zalm
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Pesto omelet
Ingrediënten
- 150 g verse spinazie
- 4 eieren
- 1 el groene pesto
- 60 g geraspte mozzarella
- 20 g geraspte parmezaan
- peper, zout
- boter
Instructies
- Hak de spinazie grof en bak aan in een beetje boter en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
- Breek de eitjes in een mengkom. Voeg de spinazie er toe aan, samen met de pesto en geraspte mozzarella. Kruid stevig met peper en zout en meng goed.
- Smelt een klontje boter in de pan en giet er het eimengsel bij.
- Laat op een middelmatig vuurtje garen met de deksel op de pan. Wanneer het ei bijna gaar is, strooi dan de parmezaan over het ei. Zet de deksel terug op de pan en laat volledig doorgaren.
- Eet meteen op. Gewoon zo, met een slaatje of met een stukje brood. Laat het smaken!
3 Comments
Julie Stroobants
Wowie! Heeft zo goed gesmaakt , en gaat keisnel. Ideaal voor het weekend én home office! X
As Cooked By Ginger
Oh dankjewel voor je fijne reactie 🙂
Pingback: