Wok met scampi en broccoli
Deze wok met scampi en broccoli is alles wat we willen van een doordeweeks gerechtje. Het is snel, gezond, voedzaam, gemakkelijk om te maken en bevat weinig ingrediënten. Het staat op een 20 tal minuten op tafel en het allerbelangrijkste: Het is super lekker!
Favorietje
Een wok is zo’n gerecht dat hier wekelijks de revue passeert. Met kip, spekjes, scampi, zalm. Met rijst, rijstnoedels, eiernoedels, udon noedels. Met broccoli, wortel, erwtjes, courgette, sojascheuten, paksoi. Met wat je maar wilt. Mijn punt is dat je er eindeloos mee kan variëren en het dus gemakkelijk is om te maken zonder dat je naar de winkel moet. Ik doe er soms zelfs komkommer of een restje Romeinse sla in.
Je kan gebruiken wat je thuis hebt liggen en je kan er gemakkelijk restjes mee op maken. Dit gecombineerd met het feit dat het gewoon super lekker is, maak het een favoriet ten huize Ginger.
SuperPlus bij Delhaize
Met de SuperPlus kaart van Delhaize kan je vaak extra kortingen scoren, zo kon ik met korting scampi’s kopen, iets wat toch een duur product is en de rijstnoedels waren ook in actie. Het loont absoluut de moeite om de kaart te hebben én om de acties in het oog te houden. Gewoon je kaart scannen aan de kassa en voilà, korting verzekerd! Hoe je de kortingen kan zien? Die staan altijd duidelijk op de Delhaize app!
Gaan we dan nu beginnen koken, Ginger? Jawel!
Wat heb je nodig?
- Rijstnoedels: ik nam dus de brede rijstnoedels van het Delhaize merk
- Scampi’s: ook die van het Delhaize merk omdat deze in korting waren
- Oestersaus
- Sojasaus
- Sambal
- Verse gember
- Lente-ui
- Broccoli
- Wortel
- Sesamzaadjes
- Pad thai pasta: ik gebruik deze
Wat moet je doen?
Je begint met het voorbereiden van je ingrediënten. Wanneer je dit gedaan hebt, kan alles heel snel gaan. Ontdooi je scampi’s en pel deze, rasp de gember, snijd de lente-ui in ringen, de broccoli in roosjes en de wortelen in kleine blokjes. Zet de rest van de ingrediënten ook al klaar op je aanrecht.
Verhit een scheutje arachideolie in een grote (wok)pan en daar mag je de scampi’s in doen. Kruid met peper en zout. Bak goed aan en haal dan uit de pan. Voeg extra olie toe en doe er de broccoli, wortel en lente-ui in. Giet er een scheutje water bij en zet de deksel op de pan. Laat stomen tot de groentjes beetgaar zijn.
Breng ondertussen water aan de kook voor de noedels en kook deze zoals aangegeven op de verpakking.
Voeg de pad thai pasta, sambal en gember toe en roerbak op hoog vuur voor een minuutje. Voeg dan de noedels, scampi, oestersaus en sojasaus toe en eventueel een klein scheutje water. Meng meteen heel goed.
Serveer en werk af met extra lente-ui en sesamzaadjes. Eventueel ook met een scheutje sesamolie. Altijd lekker. Enjoy!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Noedels: Ik ben zelf fan van de brede rijstnoedels omdat ik vind dat dit leuk eet en je gerecht er wat voller uitziet en smaakt. Maar je kan natuurlijk ook voor een andere noedel gaat.
- Broccoli en wortel: Deze garen ongeveer gelijktijdig in de pan bij het stomen (als je je wortel klein genoeg snijdt) waardoor ze ideaal zijn om samen te combineren in een wokje.
- Oestersaus en sojasaus: Twee ingrediënten die ik àltijd in huis heb. Ik heb een heleboel ingrediënten uit de Aziatische keuken in mijn voorraadkast staan. Ik raad aan, als je graag wokjes maakt, om een voorraad in te slaan. Op die manier ben je altijd snel aan het eten zonder naar de winkel te moeten.
- Sesamzaadjes: lekker om je wok mee af te werken. Vervang ze eens met pindanootjes voor extra crunch of combineer beide.
- Op voorhand maken: Je kan de wok op voorhand klaarmaken maar hij is het lekkerst à la minute. Wanneer je hem op voorhand maakt en wilt opwarmen, giet dan wat extra sojasaus of een beetje bouillon bij de wok om hem terug wat natter te maken.
- Bewaren: Je kan de wok nog twee dagen bewaren in de koelkast. Warm hem maximaal één keer opnieuw op.
Smakelijk!
Zin gekregen in meer? Gelukkig heb ik nog veel van deze gerechtjes voor jou in petto.
- Wok met peultjes, shiitake en groene kool
- Sobanoedels met gewokte spruitjes
- Wok met scampi en groentjes
- Gebakken rijst met nori en zalm
- Gelakte varkensreepjes met gebakken rijst
- Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Wok met scampi en broccoli
Ingrediënten
Voor de wok
- 20 scampi's ontdooid en gepeld
- 150 g broccoliroosjes
- 100 g wortelen in kleine blokjes
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 3 cm gember geraspt
- 1 tl pad thai pasta
- 1/3 tl sambal
- 150 g rijstnoedels
- 3 el oestersaus
- 4 el sojasaus
- peper, zout
- arachideolie
Voor de afwerking
- 2-4 el sesamzaadjes
- 1 stengel lente-ui in ringen
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar. Voorbereiding is key om alles vlot te laten verlopen.
- Verhit een scheut arachideolie in een grote pan en begin ook met water aan de kook te brengen voor de noedels.
- Bak de scampi's aan in de olie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan wanneer ze gaar zijn en voeg extra olie toe aan de pan.
- Doe er de broccoli, wortel en lente-ui in. Giet er een scheutje water bij en zet de deksel op de pan. Laat een vijftal minuten stomen of totdat het water volledig is weg gekookt en de groentjes beetgaar zijn.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Voeg de gember, pad thai pasta en sambal toe aan de pan en roerbak op hoog vuur voor een minuutje of twee.
- Voeg de scampi's terug toe, giet de noedels af en voeg toe aan de pan en giet meteen de oestersaus en sojasaus erbij. Meng meteen.
- Verdeel over twee borden. Werk af met lente-ui en sesamzaadjes.
3 Comments
Axelle
Super lekker receptje! Onze nieuwe favoriete wok! 😉
Ines
Zeer lekker gerechtje!
As Cooked By Ginger
Leuk te horen, dankjewel!