-
Gratin dauphinois
Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…
-
Zalm met bloedsinaasappel en olijven
Ik heb zalm al op honderd-en-een manieren gegeten maar ik at nog nooit eerder zalm met bloedsinaasappel en olijven. Voor alles een eerste keer en het zal zeker niet de laatste zijn! Vertel ons meer over de smaakcombinatie, Ginger. Wel, ik eet graag vis en het liefst van al, eet ik zalm. Ik eet het graag rauw, gerookt, gegrild, gelakt,..…
-
Kip cobbler
Oh la la, met deze kip cobbler zijn we alweer aan het eerste hoofdgerecht voor kerst aanbeland. Naar traditie maak ik altijd één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis voor jullie klaar. Aangezien het erg dure tijden zijn voor iedereen en we ons misschien geen duur stuk wild voor 20 personen kunnen permitteren, heb ik dit jaar extra…
-
Spinaziegratin
Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…
-
Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten
Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…
-
Quiche met tonijn en spinazie
Van een snel, gemakkelijk en lekker maaltje gesproken. Deze quiche met tonijn en spinazie is checking all the boxes! Het is zo één van die maaltijden waar je weinig werk aan hebt en waar vooral de oven al het werk mag doen. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken en gewoon koud eten of opnieuw opwarmen in de oven.…
-
Gevulde paprika met groentjes
Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…
-
Gebakken ricotta met kerstomaatjes
We gaan nog eens voor een ultra simpel gerechtje. Het is gemakkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is gewoon lekker, echt lekker. Zomer op je bord! Je kan het serveren als aperitief bij een etentje, als voorgerechtje of als onderdeel van een food sharing tafel. OF als hoofdgerecht met een salade en lekker veel brood bij.…
-
Enchiladas met kipgehakt
Hmm, deze enchiladas met kipgehakt… YUM, zo lekker! Al is de Mexicaanse keuken eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En…
-
Ovenschotel met butternut en kip
Een heerlijke ovenschotel zoals deze ovenschotel met butternut en kip… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was…