• Lunch,  Ontbijt,  Ovenschotels,  Veggie

    Shakshuka met feta en kikkererwten

    Laten we het even over ‘shakshuka’ hebben. Toen ik de term voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een soort van slagzin/woord was, zoals bijvoorbeeld ‘boomshakalaka’. Even aan komen lopen, iets cool doen en dan ‘shakshukaaaa’ zeggen. Klinkt zo logisch, toch? Bleek dat natuurlijk helemaal niet het geval te zijn en was het gewoon nog iets véél beter,…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Veggie

    Pompoenlasagne

    Dit gerechtje staat al een eeuwigheid klaar om geschreven te worden, maar er kwam precies vaak iets tussen. Spijtig, want het is best een toppertje. Comfortfood, zonder extreem ongezond te zijn. Vegetarisch, wat altijd een plus is en tja.. Pompoen. Need i say more?! Yum! Lasagnes maken is gewoon leuk. Alles voorbereiden om dan uiteindelijk aan je laagjes te beginnen.…

  • Ovenschotels,  Veggie

    Tomaat-haloumi ovenschotel

    Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord haloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag haloumi eten. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van haloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles bij zou maken dat hij niet lust…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

    Lasagne van gegrilde groentjes

    Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…

  • Ovenschotels,  Veggie

    Ovenschotel met zoete aardappel en boerenkool

    Om één of andere reden zijn zoete aardappel en boerenkool echt heel erg lekker samen. Ik heb dat recent ontdekt en ondertussen kan ik niet meer stoppen met ze te combineren. Oeps! Ik heb ontdekt dat geroosterde kikkererwten er ook geweldig lekker bij zijn. Nog een paar dingen extra en je hebt meteen een topper van een gerechtje bij elkaar.…

  • Ovenschotels,  Vis

    Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

    Een hartverwarmende ovenschotel, ik vind het alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even in de oven moet poppen vooraleer je…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Wild

    Lasagne met lams en butternut

    Omdat een lekkere lasagne altijd smaakt. Altijd! Het is echt comfortfood en kan zo vreselijk smaken op een koude herfst- of winterdag. Thuiskomen in een warm huisje en dan een lekkere lasagne kunnen eten. Iedereen kent de standaard lasagne wel, met bolognese en bechamel, maar je kan hem natuurlijk op duizend-en-één verschillende manieren maken. Met zalm en spinazie, vegetarisch met…

  • Ovenschotels,  Vlees

    Courgettebootjes met gehakt en tomaat

    Met courgette kan je alle kanten uit. Het heeft op zichzelf niet zo heel veel smaak, maar je kan het eindeloos combineren. Thuis aten wij niet zo vaak courgette, enkel als soep, maar verder niet echt. Ik denk omdat de mama niet zo’n fan is. Ikzelf daarentegen heb het áltijd in de koelkast liggen. Vorige week zat ik in de…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Veggie

    Quinoa Caprese

    Een goede, kwaliteitsvolle salade Caprese. Dat lusten we allemaal wel eens. Wanneer de tomaten op hun lekkerst zijn en je een heerlijke bol buffelmozzarella in je koelkast hebt liggen, kan je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel toveren. Weinig werk, gemakkelijk te maken en oh zo lekker. Het heeft niet veel nodig om helemaal top te zijn. Een…