-
Ovenschotel met aardappel, spek en witte kool
Haaaa, deze ovenschotel met aardappel, spek en witte kool… SO GOOD! Zoals velen onder jullie weten ben ik nog maar pas getrouwd. Een goede maand geleden stapten de echtgenoot en ik in het huwelijksbootje. Enkele dagen later vertrokken we op huwelijksreis naar Tanzania en Zanzibar. Daar heb ik natuurlijk veel inspiratie opgedaan. Ik kocht er ook een kookboek en daar…
-
Lasagne van gepaneerde aubergine
Holy moly, dit is een échte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren. …
-
Courgettelasagne
Hmm, lasagne! Het kan ons allemaal ontzettend bekoren. Het liefst van al de klassieke versie, uiteraard. Al vind ik ze allemaal lekker, zoals ook deze gezonde courgettelasagne. Het idee van de laagjes en de saus en de groentjes en het vlees of de vis,… Het is gewoon verrukkelijk. Comfortfood! Vandaag heb ik een super lekkere en een heel stuk gezondere…
-
Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes
Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes. Haaa, het is weer weekend en daar houden we van. Werken kan je echt in een sleur brengen. Elke dag naar het werk, de hele dag werken en dan weer terugkeren. Eten, slapen en dan weer werken. Tijdens het weekend kom je dan in een andere wereld terecht. Uitslapen (als je nog geen kinderen…
-
Rigatoni met gegrilde groenten en ricotta-tomatensaus
Hoho, deze rigatoni met gegrilde groenten en ricotta-tomatensaus is to die for. Echt een toppertje en ook één van de meest populaire gerechtjes van As cooked by Ginger. Dit gerechtje is ontstaan ergens kort na de feestdagen. Toen de koelkast aan de lege kant was en er geïmproviseerd moest worden. Een aubergine als restje van een feestgerecht en courgette en…
-
Courgettetaart met zalm
Courgettetaart met zalm. Een tijdje geleden zat ik in mijn koelkast te staren, op zoek naar alle antwoorden. De hamvraag ‘wat eten we vandaag?’ werd al meermaals door het lief gesteld. Toen dacht ik: ik heb courgetten, eieren, ricotta en gerookte zalm… Misschien kan ik een soort taart maken. Ik ben een grote taartfan, dus waarom niet eens taart als…