Een groot bord met rijst en rode curry van kikkererwten en rode linzen. Afgewerkt met lente-ui, sesamzaadjes en chilivlokken. Een kleurrijk tafereel!
Comfortfood,  Veggie

Curry van rode linzen en kikkererwten

Curry van rode linzen en kikkererwten. Van tijd tot tijd genieten van een heerlijke bowl curry, dat kan smaken. Het is ook gewoon zo’n veelzijdig gerecht. Je kan er zoveel mee doen. Je kan kiezen welke groentjes, kruiden, vlees, vis, vleesvervangers,… je erin doet. Helemaal geweldig, vind ik dat. Zo’n grote kom curry met wat rijst en lekkere toppings. Een kom comfortfood, gemaakt zoals jij het wilt.

Vandaag gaan we voor een curry van rode linzen en kikkererwten. Goedgekeurd door de husband. Ikzelf kan sinds de zwangerschap de felle Oosterse kruiden niet goed verdragen. Het is voornamelijk de geur die me ervan weerhoudt van het gerecht te genieten. Zo spijtig! Maar dan hebben we de husband om het gerecht te testen en het is volledig goedgekeurd. Lekker!

Wat heb je nodig?

  • Rode linzen
  • Gember: verse
  • Rode currypasta
  • Kruiden: currypoeder, komijn, paprikapoeder
  • Rietsuiker
  • Tomatenblokjes: uit blik
  • Kikkererwten: uit blik
  • Kokosmelk: uit blik
  • Rijst: naar keuze
  • Afwerking: sesamzaadjes, lente-ui en chilivlokken

Wat moet je doen?

Deze curry van rode linzen en kikkererwten is bijzonder gemakkelijk om te maken. Alles in één grote pan, een beetje geduld en tadaaa!

Verhit een scheutje olijfolie en doe er de kruiden, rode currypasta en geraspte gember bij. Roerbak een minuutje en giet er dan de tomatenblokjes bij. Vul het blik tot de helft met water en giet dit ook bij de saus. Voeg nu de kikkererwten, ongekookte rode linzen en kokosmelk toe. Kruid met peper en zout.

Breng aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat ongeveer een kwartiertje inkoken tot een smeuïg geheel. Kook ondertussen de rijst en zet de ingrediënten voor de afwerking klaar.

Schep de rijst op, dan de curry en werk af met lente-ui, chilivlokken en sesamzaadjes. Enjoy!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Rijst: Ik gebruik jasmin rice maar kies gerust welke rijst je zelf het lekkerst vindt of in huis hebt. Bruine, volkoren, wilde, basmati,…
  • Afwerken: Je kan ook afwerken met pindanoten, crispy chili olie, cashewnoten, lekker veel koriander,.. Wissel gerust af.
  • De kikkererwten gaan er al gekookt bij, de rode linzen zijn nog ongekookt. Deze slorpen het vocht op waardoor je een smeuïge curry krijgt.
  • Kokosmelk: gebruik kokosmelk uit blik die bij de Aziatische producten staat. Niet de kokosmelk die bij de gewone melk staat.
  • Op voorhand maken: Je kan deze curry perfect volledig op voorhand klaarmaken en de gewenste portie gewoon opwarmen in de microgolfoven. Hij is zelfs nog smaakvoller de dag nadien.
  • Bewaren: De curry bewaart ongeveer 3 dagen afgesloten in de koelkast. Warm hem maximum één keer opnieuw op.

Wil je weten welke lekkere curry’s ik nog voor jou in petto heb? Check dan zeker volgende gerechten eens.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bovenaanzicht van een groot bord met rijst en een rode curry van rode linzen en kikkererwten. Afgewerkt met lente-ui, sesamzaadjes en chilivlokken

Curry van rode linzen en kikkererwten

As Cooked By Ginger
Een smeuïge, smaakvolle curry van rode linzen en kikkererwten. Het ideale gezonde comfortfood!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de curry

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1 el rode curry pasta
  • 1 el geraspte gember
  • 1 blik tomatenblokjes = 400g
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 blik kikkererwten = 400g
  • 100 g rode linzen ongekookt
  • 250 ml kokosmelk uit blik
  • 150 g rijst naar keuze
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 2 el sesamzaadjes geroosterd
  • 1 stengel lente-ui in ringen
  • chilivlokken hoeveelheid naar keuze

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen.
  • Voeg er het paprikapoeder, currypoeder, komijn, rode currypasta en gember aan toe. Roerbak één minuut.
  • Giet er de tomatenblokjes bij. Vul het blik tot aan de helft en giet het ook in de pan.
  • Voeg de rietsuiker, uitgelekte kikkererwten en gespoelde rode linzen toe.
  • Giet de kokosmelk erbij en kruid het geheel stevig met peper en zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst en zet alles klaar voor de afwerking.
  • Verdeel de rijst over de borden. Schep er een royale hoeveelheid curry overheen. Werk af met sesamzaadjes, lente-ui en chilivlokken. Smakelijk!
Trefwoord Curry, Kikkererwten, Linzen

3 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept