Curry van rode linzen en kikkererwten
 As Cooked By Ginger
As Cooked By Ginger
Een smeuïge, smaakvolle curry van rode linzen en kikkererwten. Het ideale gezonde comfortfood!
Totale tijd 30 minuten min
Voor de curry
- 1 tl  paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1/2 tl komijn
- 1 el rode curry pasta 
- 1 el  geraspte gember
- 1 blik tomatenblokjes = 400g
- 1 tl rietsuiker
- 1 blik kikkererwten = 400g
- 100 g rode linzen ongekookt
- 250 ml kokosmelk uit blik
- 150 g rijst  naar keuze 
- peper, zout
- olijfolie
Voor de afwerking
- 2 el sesamzaadjes geroosterd
- 1 stengel lente-ui in ringen
- chilivlokken hoeveelheid naar keuze
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen. 
- Voeg er het paprikapoeder, currypoeder, komijn, rode currypasta en gember aan toe. Roerbak één minuut. 
- Giet er de tomatenblokjes bij. Vul het blik tot aan de helft en giet het ook in de pan. 
- Voeg de rietsuiker, uitgelekte kikkererwten en gespoelde rode linzen toe.  
- Giet de kokosmelk erbij en kruid het geheel stevig met peper en zout. 
- Breng aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen.  
- Kook ondertussen de rijst en zet alles klaar voor de afwerking. 
- Verdeel de rijst over de borden. Schep er een royale hoeveelheid curry overheen. Werk af met sesamzaadjes, lente-ui en chilivlokken. Smakelijk! 
Trefwoord Curry, Kikkererwten, Linzen