Comfortfood,  Salades,  Vlees

Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade

Yummy! Echt heel lekker deze gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade. Ik ben sowieso wel fan van de Oosterse keuken en haal er ontzettend veel inspiratie uit. Noedels, rijst, soep, curry, sushi, sashimi,.. Noem maar op. Als er sojasaus in zit, dan ben ik tevreden. I loooove me some sojasaus. Toen Kikkoman, bekend van de kwaliteitsvolle sojasauzen, me vroeg om een lekker receptje te ontwikkelen, moest ik dan ook geen twee keer nadenken. Uiteraard, graag!

Omdat sojasaus niet gewoon een saus is waar je je sushi in dipt, maar zo veel meer, ik herhaal ZO VEEL MEER, ben ik ermee aan de slag gegaan en ontwikkelde ik dit super lekker receptje. Geloof me, je gaat het willen proeven!

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de rijst:

125-150 g witte rijst, gekookt en afgekoeld

1/2 rode peper, versnipperd

2 el sojasaus

80 g diepvrieserwtjes, ontdooid

arachideolie

Voor het gehakt:

350 g varkensrunds gehakt

2 cm verse gember, geraspt

1 tl bruine suiker

sap 1/2 limoen

1 el sojasaus

peper

arachideolie

Voor de komkommersalade:

1 komkommer

2 el sojasaus

1 el rijstazijn

1 tl suiker

1 tl sesamolie

2 el sesamzaad

Bereiding:

Snijd de komkommer in de lengte in twee en lepel de zaadlijsten er losjes uit met een theelepel. Snijd in schijfjes zodat je halve maantjes krijgt en doe ze in een mengkom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng en zet apart.

Verhit een scheutje arachideolie in een grote pan, voeg er het gehakt aan toe en bak aan. Giet eventueel overtollig vocht/vet weg zodat het gehakt echt krokant kan aanbakken. Wanneer het gehakt korstjes begint te krijgen, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng, laat nog twee minuten bakken en houd warm.

Verhit een scheutje arachideolie in een pan en voeg er de rode peper aan toe. Voeg een minuutje later de rijst toe en bak aan. Voeg twee minuten later de sojasaus toe en dan de erwtjes. Meng nog een keertje goed door.

Neem er twee mooie bowls bij. Verdeel er de rijst over, dan het gehakt en eindig met de komkommersalade.

TIP: Zowel warm als koud heel lekker!

Smakelijk,

Laurence

Heerlijk toch, dit gerechtje! Ben je fan van gebakken rijst? Kijk dan zeker eens naar deze oosterse varkensreepjes met gebakken rijst of mijn gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette. Héérlijk!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade

As Cooked By Ginger
Heerlijke gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade. De combinatie van de smaken in dit gerecht is absoluut to die for, een must try!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de rijst

  • 125 g witte rijst gekookt en afgekoeld
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 2 el sojasaus
  • 80 g diepvrieserwtjes ontdooid
  • arachideolie

Voor het gehakt

  • 350 g varkensrundsgehakt
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 1 tl bruine suiker
  • sap 1/2 limoen
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • arachideolie

Voor de komkommersalade

  • 1 komkommer
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Instructies
 

Voor de komkommersalade

  • Snijd de komkommer in de lengte in twee, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in maantjes. Doe deze in een mengkom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng en bewaar in de koelkast.

Voor het gehakt

  • Verhit een scheutje arachideolie in een grote pan en bak er het gehakt in aan. Giet overtollig vocht weg zodat het gehakt krokant kan worden. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de rest van de ingrediënten toe.
  • Meng goed, laat nog 2-4 minuten aankorsten en houd warm.

Voor de rijst

  • Verhit een scheutje arachideolie in een wokpan en voeg er de rode peper aan toe. Voeg een minuut later de rijst toe en bak aan.
  • Giet twee minuten later de sojasaus erbij, gevolgd door de erwtjes. Meng nog eens goed door.
  • Verdeel de rijst over twee diepe borden. Leg daarlangs het gehakt en eindig met de komkommersalade (zie foto). Serveer!
Trefwoord Gehakt, Komkommer, Rijst

22 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept