-
Zondag Bakdag: Fudgy Brownies
Hoi allemaal, een tijdje geleden maakte ik via mijn Instagram stories heerlijke brownies. Lekker fudgy, nog een beetje vochtig binnenin en goddelijk lekker. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. Té lekker! Ik deelde ze snel uit aan de collega’s van husband want wat zijn ze een gevaar om in huis te hebben. Niet van af te blijven, van die lekkertjes.…
-
Zondag Bakdag: Yoghurt-pannenkoeken
Pannenkoeken. Uberpopulair in vele huishoudens, zowel als ontbijt als als vieruurtje. Hier komen ze een stuk minder vaak op tafel. Husband eet niet zo graag pannenkoeken en ook Julien is er tot nu toe niet zo happig op. Ik daarentegen eet ze wel super graag, maar als het gezelschap niet meedoet is het meteen een stuk minder gezellig, hé. Toch?…
-
Zondag Bakdag: Citroenrepen
Lekker, lekker, lekkerrrrr. Deze zoete en tegelijk toch zure citroenrepen zijn écht heel erg lekker. Ik probeerde ze in het verleden al een paar keer te maken en toen waren ze nooit zoals ik ze wilde. De korst te fel gebakken en de citroenlaag te weinig of andersom. Ik liet ze even voor wat ze waren en besloot een tijdje…
-
Chocoladewafels
Kan er nog een wafeltje bij? Absoluut! Een wafeltje kan er àltijd bij, ook de dag na kerstmis. Vermoedelijk zijn er veel mensen die nog feest hebben vandaag. Wij niet. Twee kerstmenu’s op kerstdag is meer dan voldoende, dus wij doen vandaag van een tasje soep en een boterham. Voor wie toch zin heeft in een kerst-ontbijtje, vieruurtje of gewoon…
-
Kerstmenu – Bij de koffie (of moet ik thee zeggen?): Theekoekjes
Zijn we al bij het laatste gerechtje van het kerstmenu aangekomen? Jawel! Ik hoop dat jullie het leuke gerechtjes vonden. Ze zijn alvast met zeer veel liefde samengesteld. Eindigen doen we met een licht koekje. Want eerlijk, meestal zijn we na het dessert zo voldaan dat we het koekje bij de koffie gewoon eten om te eten. Uit beleefdheid of…
-
Zondag Bakdag: Carrot Cake met roomkaas frosting
Als bakken geen therapie is, dan weet ik het ook niet meer. Als ik stress heb, nerveus ben, me niet zo lekker in mijn vel voel of weet ik veel wat nog, dan is er voor mij één antwoord: bakken. Ben ik een held in bakken? Not really. Er mislukt al eens het één en ander en zoals je aan…
-
Zondag Bakdag: Witte chocoladetaart met pecan-popcorn
Dit is zo één van die taartjes die beter wordt door even te ’trekken’. De eerste dag was ie ‘hmmmm heerlijk’. Maar de tweede en derde dag was ie ‘Oh my God, verrukkelijk’. Vanaf dan denk ik dat het terug bergaf gaat en zou ik er niet meer van eten, maar hé, zo lang trekt de taart het toch niet.…
-
Zondag Bakdag: Pindakaas blondies
Gekke titel? Nee, hoor! Blondies zijn brownies maar dan niet met donkere chocolade of zonder chocolade. Vandaag is dat laatste het geval. We gaan namelijk pindakaas gebruiken in de plaats van chocolade. Waar zitten die pindakaas-lovers? Ik vind het héérlijk. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het echt pas laat in mijn leven ontdekte. Het was iets dat…
-
Zondag Bakdag: Granola met kurkuma
Zowel granola als kurkuma zijn al een tijdje twee populaire dingen. Granola wordt door iedereen wel een keertje zelf gemaakt en steeds vaker eten mensen het als ontbijt, in combinatie met yoghurt en fruit. Kurkuma wordt gebruikt in het populaire drankje ‘golden milk’ en het zou veel goede eigenschappen hebben. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingswerend. Ik gebruik het ook regelmatig.…
-
Havermoutrepen met amandel en honing
Of je ze nu als ontbijt of als snack eet, dagelijks of sporadisch, met pindakaas of amandelboter, met of zonder chocolade,… We lusten allemaal van tijd tot tijd wel een granenreep en al zeker deze havermoutrepen met amandel en honing. Ik eet ze trouwens zo goed als uitsluitend homemade. Zo heb ik beter onder controle wat er in mijn energiebooster…