Truffels met bresiliennenootjes
Truffels met bresiliennenootjes. We gaan verder met het kerstmenu. Vandaag een toppertje voor bij de koffie, in aanvulling met mijn zondag bakdag van deze week: Truffels met bresiliennenootjes. Vaak denk je: Ik heb al een volledig menu gemaakt, bij de koffie geef ik gewoon wat koekjes uit een pakje. Maar niets geeft zo’n goed gevoel als de gasten toch nog verrassen met iets heerlijk homemade. Als je dan toch in de keuken staat alles van jezelf te geven, kan je het beter tot in de puntjes afwerken. Toch?
Bij kerst gaan we er volledig voor, tot niemand nog kan bewegen van de hoeveelheid voedsel die er aan in gegaan is. Moet kunnen! Al is het belangrijk je diner te doseren. Je gasten geven zich vaak volledig bij de hapjes en als je er daarvan dus te veel voorziet, krijgen ze amper het hoofdgerecht op. Laat staan het dessert en de zoetigheden bij de koffie. Voldoende tijd tussen de gangen laten én niet té veel eten is de sleutel tot een succesvol maal van het begin tot het einde.


Wat heb je nodig?
- Pure chocolade
- Boter
- Ei
- Brésiliennenootjes
- Kokosolie (optioneel)

Wat moet je doen?
Smelt pure chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en laat de boter erin smelten. Doe dit al roerend met de garde. Voeg de eidooier toe, meng opnieuw met de garde en zet enkele uren in de koelkast.
Neem de vulling uit de koelkast en rol er balletjes van. Ik nam een flinke theelepel per balletje. Je kan er 10 rollen ongeveer. Zet de balletjes terug in de koelkast voor een nachtje.
De volgende dag haal je de chocoladeballetjes uit de koelkast. Smelt vervolgens opnieuw zwarte chocolade, eventueel met een klein lepeltje kokosolie om het extra smeuïg te maken. Let op: niet té veel.
Leg een balletje op een vork en dip in de chocolade. Schud wat af en rol vervolgens door de bresiliennenootjes en leg op bakpapier. Herhaal met alle balletjes en laat volledig opstijven in de koelkast.
En voilà, ze vragen wat geduld maar ze zijn het meer dan waard. Enjoy!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Chocolade: Kies absoluut voor pure chocolade.
- Bewaren: De truffels blijven een 4-tal dagen goed in de koelkast.
- Op voorhand maken: Begin zeker op tijd aan deze truffels aangezien ze een nachtje in de koelkast moeten en wel wat geduld vragen.
Fan van chocolade? Check dan zeker deze toppertjes eens.
- Arretjescake met speculaas en witte chocolade
- Truffels met walnoot
- Speculaastruffels
- Chocoladerepen met amandel
- Notenrotsjes met witte chocolade
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Truffels met bresiliennenootjes
Ingrediënten
Voor de truffels
- 125 g zwarte chocolade
- 50 g boter
- 1 eidooier
Voor de afwerking
- 100 g zwarte chocolade
- 1 tl kokosolie
- bresiliennenootjes
Instructies
- Smelt de 125 g zwarte chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en smelt er de boter onder. Meng met de garde.
- Voeg dan de eidooier toe en meng opnieuw met de garde.
- Zet 2 uur in de koelkast.
- Rol 10 balletjes van de chocolademengeling. Zet een nachtje in de koelkast.
- Smelt de 100 g zwarte chocolade in de microgolfoven, samen met de kokosolie.
- Leg een balletje op een vork, dip in de gesmolten chocolade. Schud wat af en rol dan door de bresiliennenootjes. Herhaal met alle balletjes.
- Leg op een vel bakpapier en laat een uurtje opstijven in de koelkast. Laat ze smaken!



2 Comments
Pingback:
Pingback: