-
Gepofte speltrepen
Gepofte spelt is sinds een tijdje een zeer populair product geworden. Het proeft een beetje naar Smacks maar dan zonder de suiker. Velen gebruiken het om granola mee te maken of eten het zo als minder zoete cornflakes. Ik vind het gewoon zo met melk echt lekker, maar af en toe mag het eens een beetje meer zijn, natuurlijk. Vandaar…
-
Zondag Bakdag: Brownie koekjes
O M G – Zo lekker! Een tijdje geleden zat ik met een restje gesmolten chocolade. Heb ik wel vaker. Aangezien ik het niet graag zomaar in de vuilbak kieper, probeer ik er altijd iets mee te maken. Hoe? Door er gewoon vanalles bij te doen dat ik in huis heb. Meestal komt er niet zoveel speciaals uit, maar deze…
-
Zondag Bakdag: Fudgy Brownies
Hoi allemaal, een tijdje geleden maakte ik via mijn Instagram stories heerlijke brownies. Lekker fudgy, nog een beetje vochtig binnenin en goddelijk lekker. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. Té lekker! Ik deelde ze snel uit aan de collega’s van husband want wat zijn ze een gevaar om in huis te hebben. Niet van af te blijven, van die lekkertjes.…
-
Chocoladewafels
Kan er nog een wafeltje bij? Absoluut! Een wafeltje kan er àltijd bij, ook de dag na kerstmis. Vermoedelijk zijn er veel mensen die nog feest hebben vandaag. Wij niet. Twee kerstmenu’s op kerstdag is meer dan voldoende, dus wij doen vandaag van een tasje soep en een boterham. Voor wie toch zin heeft in een kerst-ontbijtje, vieruurtje of gewoon…
-
Zondag Bakdag: Witte chocoladetaart met pecan-popcorn
Dit is zo één van die taartjes die beter wordt door even te ’trekken’. De eerste dag was ie ‘hmmmm heerlijk’. Maar de tweede en derde dag was ie ‘Oh my God, verrukkelijk’. Vanaf dan denk ik dat het terug bergaf gaat en zou ik er niet meer van eten, maar hé, zo lang trekt de taart het toch niet.…
-
Zondag Bakdag: Oreo (like) koekjes
We gaan het even over Oreo’s hebben. Het koekje waarvoor mijn liefde groot is, maar wel met vlagen. Soms heb ik periodes dat ik er altijd zin in heb en soms verdwijnen ze dan weer een tijdje uit mijn gedachten en daarbij ook uit mijn koekenkast. Ik lust ze stiekem wel echt super graag. De gewone, maar zeker ook die…
-
Speculaastruffels
Speculaasbonbons, pralines, chocoladesnoepjes,… You choose. We moeten er een naam aan geven, hé. Dus ik ging gezellig voor speculaastruffels. Wat ik alvast kan vertellen, is dat ze verrukkelijk lekker zijn. Eén zo’n truffel is een echte smaakexplosie in je mond. Ik lust dan ook heel graag speculaas, al is het zo één van die koekjes die wel blijven liggen bij…
-
Brownies met Griekse yoghurt
Hoi! Over dit gerechtje heb ik veel berichtjes gekregen. Jullie lusten blijkbaar graag zoete zondes zonder jullie schuldig te moeten voelen. Guilt-free dessertjes en daar vallen deze brownies met Griekse yoghurt wel onder. Ik snap het wel, wie wilt er nu niet een keertje zondigen zonder al het schuldgevoel – Check zeker ook mijn andere healthy gebakjes! – Al ben…
-
Kerstmenu – Gebak: Kerstmuffins
Ik moet het toegeven… Muffins of cupcakes versieren, het is zo mijn ding niet. Ik kan het gewoon niet goed. Met fondant een kerstman op een cupcake zetten of een konijntje of weet ik veel wat nog kan. Niet meteen één van mijn talenten. Toch wou ik graag een gebakje maken dat je meteen aan kerst laat denken. Zo gezegd,…
-
Chocolademuffins met stukjes witte chocolade
Heb ik overdreven met deze muffins? You tell me.. Chocolademuffins mét ook nog eens stukjes witte chocolade in. Eerder ‘chocolate heaven’ ja! Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen van tijd tot tijd, zeker? Ik vind alvast van wel en daarom besloot ik niet alleen de meest fluffy chocolademuffins te maken, maar ook nog eens stukjes witte chocolade toe…