Pindakaastaart
Oké, zonder overdrijven, deze pindakaastaart is absurd lekker. Ik liet hem aan enkele mensen proeven en dit was steeds de reactie: ‘Oh mijn God, hmm, Laurence, echt, hmmmm, dit is zo lekker! Hoe heb je die gemaakt?’. Ik zou kunnen zeggen: Aha, dat blijft lekker een geheimpje, maar dan heb ik niets om over te bloggen en ik wil net dat zoveel mogelijk mensen hem ook kunnen maken en dan denken: ‘Deze topper hebben we aan Ginger te danken’.
Boek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’
Dit recept is zelfs zo lekker dat het een ereplaats gekregen heeft in mijn eerste boek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’. Zo geweldig is het!
Deze cheesecake is een combinatie van een ietwat meer vanillelaagje bovenop een dunner, maar smaakbommerig, pindakaaslaagje bovenop een lekkere korst. Dan nog een beetje karamel en extra nootjes, want dat kan gewoon echt nooit kwaad, en je taart is klaar om verslonden te worden. Hier heeft ie alvast niet lang geleefd. Hopelijk bij jullie ook niet!
Wat heb je nodig?
- Pindanoten: geroosterd, ongezouten
- Havervlokken
- Boter
- Ahornsiroop
- Pindakaas: liefst de ‘creamy’ variant, de meest loperige
- Bloemsuiker
- Bruine suiker: de donkerbruine
- Roomkaas: type Philadelphia natuur
- Suiker
- Vanillesuiker
- Volle room
- Eieren
- Gezouten karamel
Wat moet je doen?
Je begint met het maken van de bodem door pindanoten en havervlokken fijn te mixen. Daar mag gesmolten boter en ahornsiroop bij. Meng dit goed en druk het aan op de bodem van een springvorm. Een extra bakpapier op de bodem leggen, helpt altijd om de taart uit zijn vorm te halen. Bak de bodem een kwartiertje in de oven en laat nadien afkoelen.
Dan maak je de pindakaaslaag en hiervoor meng je de creamy pindakaas met bloemsuiker en bruine suiker. Meng heel goed en lepel over de korst. Spreid uit met je handen en druk voorzichtig aan.
Dan gaan we aan de roomkaaslaag beginnen en hiervoor doe je roomkaas, suiker, vanillesuiker, volle room en eieren in de blender en mix je dit glad. Giet over de pindakaaslaag. Bak in de oven, laat afkoelen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Besprenkel nadien met karamel en strooi daarover grof gehakte pindanoten. Serveer en laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Gezouten karamel: Ik heb een super lekker recept voor gezouten karamel in mijn eerste boek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’ staan (p. 179). Je kan ook karamel uit een flesje gebruiken maar de homemade variant is een grote aanrader.
- Pindanoten: Ik ben voor geroosterde, ongezouten noten gegaan. Maar in principe kan je ook de gezouten noten gebruiken. Ik zou dan misschien mijn karamel niet gezouten maken, anders overheerst het zoute te veel voor een zoet recept.
- Op voorhand maken: Deze taart kan en moet je zelfs op voorhand klaarmaken., Hij heeft minstens 4u nodig om af te koelen en op te stijven en is het lekkerst na een nachtje in de koelkast.
- Bewaren: Je kan de taart 3 dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!
Zot van cheesecake? I got you!
- Mini appel cheesecakes
- Cheesecake met veenbessen
- No bake cheesecake bars
- Cheesecake mousse met speculaas
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Pindakaastaart
Equipment
- 1 Springvorm 22 cm diameter
Ingrediënten
Voor de bodem
- 110 g geroosterde, ongezouten pindanoten
- 160 g havervlokken
- 80 g boter gesmolten
- 3 el ahornsiroop
Voor de tussenlaag
- 120 g pindakaas creamy/lopende
- 50 g bloemsuiker
- 40 g donkerbruine suiker
Voor de bovenste laag
- 450 g roomkaas
- 200 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 ml volle room
- 2 eieren
Voor de afwerking
- 3 el gezouten karamel
- 50 g geroosterde, ongezouten pindanoten grof gehakt
Instructies
Voor de bodem
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de pindanoten en havervlokken in de blender fijn. Doe in een mengkom en voeg er de gesmolten boter en ahornsiroop aan toe. Meng goed.
- Leg een vel bakpapier in de springvorm en vet de randen van de vorm lichtjes in. Doe het beslag erin en druk goed aan met een lepel. Bak 15 minuten en laat nadien volledig afkoelen.
Voor de tussenlaag
- Meng de creamy pindakaas met de suikers en lepel over de bodem. Spreid uit met je handen en verdeel gelijkmatig.
Voor de bovenste laag
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix glad. Giet over de pindakaaslaag en bak 40 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet nadien minstens 4u in de koelkast.
Voor de afwerking
- Werk af met gezouten karamel en de grofgehakte pindanoten. Smakelijk!
3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: