Zondag Bakdag: Ovenpannenkoek
Van tijd tot tijd mogen we het onszelf eens gemakkelijk maken, hé. Dat gaan we vandaag doen met deze ovenpannenkoek. Want laten we eerlijk zijn.. Pannenkoeken zijn super lekker en het deeg is ook snel klaar, maar ze bakken vraagt toch even tijd en aandacht. Dat is natuurlijk allemaal gezellig en zeker leuk om te doen, maar als je eens een keertje geen zin hebt om pannenkoeken te bakken maar wel zin hebt om ze te eten, dan is er dus deze ovenpannenkoek om je uit de nood te helpen. Ideaal!
Hoe maak je het? Volg maar even mee!
Benodigdheden, voor 1 grote ovenpannenkoek:
540 g bloem
1 el bakpoeder (afgevlakte lepel, niet te veel nemen)
4 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
600 ml melk
2 eieren
160 g boter, gesmolten
125 g bosbessen
125 g frambozen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C en neem er je bakplaat bij (eentje met randjes) en bedek deze volledig met bakpapier.
Zeef de bloem en voeg er het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe. Meng en voeg de melk, gesmolten boter en de eieren toe. Meng tot een glad geheel en giet het beslag in de bakplaat. Verdeel er het fruit over en druk het er wat in.
Bak 15 minuten en laat het smaken.
TIP: Ik vind hem koud het lekkerst. Liefst met wat extra rood fruit en ahornsiroop erbij. Yum!
Laurence
9 Comments
Ines
Dag Laurence,
Ziet er zo lekker uit! Kan je hiervoor ook diepvriesfruit gebruiken of zou dit teveel vocht afgeven tijdens het bakken?
Bedankt,
Ines
As Cooked By Ginger
Hoi Ines,
Dat kan, maar laat het dan zeker goed ontdooien in een zeefje zodat het overtollig vocht weg is vooraleer je het in de pannenkoek doet 🙂
Groetjes,
Laurence
Norma
Hallo! Ziet er supersimpel en lekker uit! Wat is de grootte van je bakplaat? Ongeveer?
As Cooked By Ginger
Hoi, net met de lintmeter gemeten haha. Die is 39×33 cm.
Groetjes,
Laurence
Norma
Hallo, hoe groot is je bakblik? Ongeveer 😉.
Thanks
Pingback:
Sofie Van Raemdonck
Heel lekker! Al verschillende keren gemaakt. Ook bv met appeltjes en kaneel. Heel lekker!
As Cooked By Ginger
Oh ja hmmm moet ik ook eens maken met appeltjes en kaneel. Goed idee!
Pingback: