Zondag Bakdag: Chocoladecake met pindakaascrème
Oh my god! Van een toppertje gesproken, dit is er wel écht eentje. Zo lekker. Toegegeven, met de pindakaasvulling kan je deze taart aan de categorie ‘caloriebom’ toevoegen, maar hé, het leven draait om balans. Plus, tellen calorieën in het weekend eigenlijk wel? Helaas zijn dat de dingen des levens die we onszelf graag zouden wijsmaken, waar zijn ze uiteraard niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat af en toe een gigantisch stuk chocoladecake met een dikke laag pindakaasvulling verorberen, niet keihard toegelaten is. Zo genieten!
Benodigdheden:
Voor de cake:
240 g bloem
2 tl bakpoeder
40 g cacaopoeder
100 g suiker
100 g bruine suiker
snuf zout
70 ml zonnebloemolie
100 ml volle natuuryoghurt
1 ei
125 ml melk
Voor de crème:
150 g pindakaas
100 g roomkaas
100 ml volle room
50 g poedersuiker
Afwerking: 50 g pure chocolade
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zeef voor de cake de bloem en doe in de keukenmachine samen met het cacaopoeder, bakpoeder, suiker en bruine suiker en het zout. Meng in een aparte kom de zonnebloemolie, de melk en yoghurt en het ei met de garde en giet bij de droge ingrediënten. Meng tot één glad geheel.
Leg een vel bakpapier in een springvorm van 18 of 20 cm en vet de randjes in. Giet het beslag in de vorm en bak 45 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.
Vervolgens maken we de pindakaascrème door de pinda- en roomkaas met elkaar te mengen. Klop de volle room tot zachte pieken, voeg de bloemsuiker toe en klop verder tot een stevig geheel. Spatel onder de pindakaasmengeling.
Snijd de cake doormidden en leg de onderkant op een bord. Spatel er 1/3e van de crème op. Snijd het bovenste deel van de cake eventueel nog wat gelijk vanboven en druk het op de pindakaascrème. Smeer de rest van de crème er op uit. Smeer ook de randen in met de pannenlikker of een spatel.
Hak de chocolade in grove stukken en strooi over de taart. Bewaar in de koelkast.
Voilà, een prachtige taart die echt wel héél erg lekker is, hmmmm.
Veel bakplezier!
Laurence
8 Comments
Pingback:
Pingback:
Gaëlle
Hi Laurence! Ik zou deze taart graag maken, maar wou juist weten welk type kaas je juist gebruikt voor de vulling, is dit een type Philadelphia of eerder platte kaas?
Groetjes!
As Cooked By Ginger
Hoi Dat is inderdaad type Philadelphia 🙂 Veel bakplezier!
Julie
Hoi, ik heb deze taart 2 maal proberen maken maar het deeg blijft precies wat rauw/nat en zwaar vanbinnen, komt bijna niet omhoog. Wat doe ik verkeerd, de vulling is trouwens erg lekker, de cake wil niet lukken. Groetjes!
As Cooked By Ginger
Hoi Julie,
Gebruik je de hetelucht stand van de oven? Het is de bedoeling dat de cake niet te fel omhoog komt en wat denser blijft, zo is ie gemakkelijker om de crème erop te smeren. Je kan altijd proberen hem langer in de oven te zetten of een grotere vorm te gebruiken en hem dan niet doormidden te snijden. Zet je cake zeker in het midden van de oven en doe de oven niet open tijdens het bakken. Hopelijk lukt het een volgende keer wel! Groetjes, Laurence
Pingback:
Pingback: