Zondag Bakdag: Perencake
Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’. Desondanks blijven taartjes, koekjes en chocolade mijn grote zwakte. Zoet zoet zoet. Na het eten moet ik steevast een stukje chocolade bij de koffie hebben. Ik weet dat dat niet de beste gewoonte is, maar ik eet over het algemeen echt wel gezond, dus ik voel me niet schuldig over die gewoonte. Er moet nog altijd een kin overblijven om op te kloppen, zeg ik dan. Af en toe genieten, af en toe beter moeten weten. De eeuwige balans die men moet vinden.
Een tijdje geleden was ik naar een programma aan het kijken waarin het over gewicht ging. Uiteindelijk zei er iemand: ‘Als je gewicht je grootste probleem is, dan heb je echt wel een goed leven’. En ik dacht: Wow, echt waar. Wij zeuren altijd maar over onze kilo’s, maar we mogen blij zijn dat dat op dat moment ons belangrijkste probleem is.
Hiermee wil ik concluderen: Eet die taart en bovenal, geniet ervan!
Benodigdheden:
300 g Griekse yoghurt
200 g suiker
2 zakjes (16g) vanillesuiker
75 ml zonnebloemolie
snufje zout
2 eieren
250 g patisseriebloem
2 tl bakpoeder
3 peren
Afwerking: poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt, suiker, eieren, vanillesuiker en olie in een grote mengkom. Zeef de bloem boven het geheel en voeg het bakpoeder en zout toe. Meng tot een glad beslag.
Schil twee van de drie peren en snijd in blokjes. Voeg toe aan het beslag en meng het eronder.
Vet een bakvorm van ongeveer 22 cm in en stort er het beslag in. Snijd de derde peer in de lengte in schijfjes en druk ze in het beslag. Je mag ze er echt indrukken, niet gewoon opleggen.
Zet de cake in de oven en laat 50 minuten bakken. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de cake te bruin wordt.
Laat de cake volledig afkoelen en werk af met poedersuiker.
Enjoy!
Laurence
13 Comments
Pingback:
Femke Hoebrechts
Vandaag dit receptje geprobeerd. Perfect om het teveel aan peren gekregen van mijn opa te verwerken 😉 iedereen vond hem geslaagd! Voor herhaling vatbaar!
As Cooked By Ginger
Hé Femke! Heel leuk om te horen, dankjewel! 😉
Laura
Hey Laurence,
Kan ik de Griekse yoghurt vervangen door Skyr?
Groetjes
As Cooked By Ginger
Hey! Dat moet normaal gezien wel lukken, ja 🙂
Groetjes,
Laurence
Evy vh
Hoi, misschien een domme vraag 🙈, maar kan ik de patisseriebloem vervangen door zelfrijzende bloem? Ziet er lekkere cake uit, en ik heb alleen dat laatste in huis 😁.
As Cooked By Ginger
Hoi, dat kan maar dan moet je het bakpoeder weg laten of met 1 tl verminderen, aangezien er al rijsmiddel in zelfrijzende bloem zit 🙂
Groetjes,
Laurence
Sarah
Hallo,
Ziet er inderdaad heel lekker uit!😋
Ik had een vraagje…
Zou een deel van de bloem kunnen vervangen worden door amandelmeel en/of zou amandelmeel kunnen toegevoegd worden aan het recept?
Indien stevia wordt gebruikt ipv gewone suiker wat is dan de benodigde hoeveelheid?
Alvast bedankt!
Groetjes, Sarah
As Cooked By Ginger
Hi Sarah,
Als je echt tot een luchtige en niet te zware cake wilt komen, zou ik het bij de bloem houden.
Ik werk zelf nooit met stevia dus kan hier geen advies in geven. Sowieso zal bij gebak je uitkomst altijd anders zijn van zodra je ingrediënten gaat veranderen. Maar experimenteren mag, hé! 😉
Groetjes,
Laurence
Ann
Ik heb deze gemaakt om te trakteren bij de collega’s. Instant hit! Ik heb het recept alvast doorgegeven 🙂
As Cooked By Ginger
Oh JOEPIE! 🙂
Luna
Heerlijke en zeer gemakkelijke cake! Ik maakte hem al meermaals. Laatst verving ik kristalsuiker (die was op) door rietsuiker, en maakte ik het in kleine cupcake vormpjes (+/- 30 min baktijd) omwille van tijdsgebrek: het bezoek was al bijna daar :-D. Was ook gelukt en nog steeds super lekker! Bedankt voor alle goede receptideetjes!
As Cooked By Ginger
Leuk idee om ze een keertje in muffinvorm te maken. Dat weten we ook alweer, dat dat goed lukt 😉
Hopelijk heeft het bezoek ervan genoten. Groetjes!