-
Kroketjes met spek en erwtjes
Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…
-
Crostini met brie en veenbessen
Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…
-
Crackers met spek en kaas
Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top. Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het…
-
Tartaar van zalm en groene appel
We zijn gewoon helemaal begonnen aan hét kerstmenu, ofwa? En dat met zo’n lekker aperitiefhapje als deze tartaar van zalm en groene appel. Hohoho! Mijn favoriete periode van het jaar toch wel, die feestdagen. Het is gewoon zo gezellig. Continu tafelen, lekker eten, gezellig samen zijn. Love it! Naar jaarlijkse gewoonte (behalve vorig jaar maar hé, toen was ik net…
-
Scheermessen met chorizoboter
Scheermessen met chorizoboter – of de officiële benaming: mesheften – het is misschien niet een gerechtje dat iedereen zal kunnen bekoren, maar als je een schaaldierenfan bent (waar zitten die seafood lovers?) dan ben je hier wel écht aan het juiste adres. Op As cooked by Ginger verschijnen niet super veel gerechten met schaaldieren, maar als ik er eentje maak,…
-
Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas
Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…
-
Pizza bianca
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…
-
Mini-pizza met ansjovis en basilicum
Ik denk niet dat ik al ooit nee gezegd heb tegen een mini-pizza. Het was vroeger een vaste waarde bij het ‘indrinken’ op kot en het is nu nog steeds een vaste waarde bij etentjes en feestjes. Al kan de term ‘indrinken’ vervangen worden door ‘aperitieven’ en zijn de mini-pizza’s niet meer ‘die goedkoopste uit het diepvriesschap’ maar homemade exemplaren…
-
Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien
Aperitieven is nog nooit zo leuk geweest! Een glaasje prosecco in de hand en dan enkele van deze bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien op je bord. Haaa, genieten tot en met! Met bruschetta kan je enorm veel experimenteren. De klassieke tomaat mozzarella, feta en spinazie, tomatensalsa met look en basilicum,.. Noem maar op. Deze bruschetta’s zijn eens iets helemaal…
-
Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar
Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…