Toastjes met witte pens
Ik heb een tophapje voor jullie. Ik zweer het. Zó lekker! Mijn broer heeft het mee getest en hij was het er mee eens. En hij legt de lat hoog. Dus jullie kunnen gerust zijn. Ikzelf ben zot van witte pens. Mijn nummer één lievelingseten op de kerstmarkt. Een broodje met een witte worst en gebakken ajuin. Ik bedoel… Té lekker toch! Ik ken eigenlijk ook helemaal niemand die niet graag witte pens eet. Je moet dan ook goed zot zijn om dat niet te lusten. Dus, de witte pens-fan dat ik ben, kon ik het niet laten om er een kersthapje mee te maken. Gemaakt, gegeten en overwonnen.
Benodigdheden, voor 16 hapjes:
4 boterhammen (naar keuze)
1 witte pens
mosterd
handje amandelen
verse peterselie
Bereiding:
Steek met een cirkelvormig vormpje kleine cirkels (iets groter dan een schijfje witte pens) uit de boterhammen. Je krijgt er vier uit een standaard boterham van een groot brood.
Snijd de witte worst in schijfjes. Hak de noten grof en versnipper wat verse peterselie.
Verhit een klontje boter en bak er het brood goudbruin in, een paar minuten aan beide kanten. Leg ze nadien op een serveerplankje.
Verhit een nieuw klontje boter in dezelfde pan en bak er de witte pens in aan, bak een paar minuten aan elke kant. Smeer ondertussen een beetje mosterd op elk toastje. Als de worst gebakken is, leg je een schijfje op elk toastje. Strooi daarover de noten en de peterselie en serveer.
TIP: Ook lekker met confituur van rode bessen in plaats van mosterd.
Zo yummie en àltijd een hit op feestjes!
Laurence
14 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Rosie
Mijn go-to hapje als er bezoek komt! Valt steeds in de smaak! Bedankt voor dit topreceptje Laurence!
As Cooked By Ginger
ohh, hoe leuk is dat 🙂 En meer dan graag gedaan!
Marie-louise
Kan dit koud ook geserveerd worden?
As Cooked By Ginger
Je toastje gaat wak worden dan dus als je het koud wilt serveren kan je best toastjes uit een pak gebruiken en de worst op voorhand bakken en dan koud serveren 🙂 Smakelijk!
Laura
Groot succes bij de vleesetende gasten. Zo simpel om klaar te maken, maar het blijkt een smaakexplosie te zijn in de mond!
Svanne Moons
Leuk om te maken, snel klaar en nog sneller op! Heerlijk!!
As Cooked By Ginger
Zalig! Dankjewel!
Lara K
Het favoriete hapje tijdens ons laatste familiefeest! Zeer lekker!
As Cooked By Ginger
Geweldig! 🙂
Pingback: