-
Vanille cupcakes
Basisrecept vanille cupcakes. Oké, vrienden, dit basisrecept voor vanille cupcakes moeten jullie gewoon hebben. Ik testte het ondertussen verschillende keren uit en het is gewoon ge-wel-dig. Het is hét ideale basisrecept om cupcakes te maken. Je kan ze gerust ook zo eten want ze zijn verrukkelijk. Maar ze zijn dus ideaal om te gebruiken als cupcake-basis om ze daarna verder…
-
How to: Notenboter
Hoi, allemaal! De feesten zijn gedaan, de periode waarin we op korte tijd evenveel eten als in een hele maand is gepasseerd. Het was gezellig, lekker en leuk. Tijd voor een nieuw jaar. Aangezien ik niet echt aan voornemens doe, doe ik in januari gewoon verder zoals ik bezig was. Gezond met voldoende ruimte voor zoetjes, glaasjes en comfortfood. We…
-
Top 10 gerechtjes van 2019
Naar jaarlijkse traditie schrijf ik de top 10 van de meest bekeken receptjes voor jullie neer. Elk jaar opnieuw komen dezelfde receptjes terug. Dat was ook dit jaar weer het geval. De ovenschotel met kip en mozzarella en de gebakken rijst met spekjes en broccoli komen élk jaar terug in de top tien. Love it! Dit jaar staan er ook…
-
Ginger’s Kerstmenu 2019
Het is zover, het menu staat weer volledig online. Ik hoop dat ik jullie, samen met de feestgerechtjes van de vorige jaren, van wat feest-inspo heb kunnen voorzien. Ik wil beginnen met jullie allemaal prachtige, fijne feestdagen te wensen. Hopelijk met veel geluk, gezellig samenzijn en, indien dit jammerlijk het geval moet zijn, met fijne herinneringen aan degene die er…
-
Kerstmenu – Bij de koffie (of moet ik thee zeggen?): Theekoekjes
Zijn we al bij het laatste gerechtje van het kerstmenu aangekomen? Jawel! Ik hoop dat jullie het leuke gerechtjes vonden. Ze zijn alvast met zeer veel liefde samengesteld. Eindigen doen we met een licht koekje. Want eerlijk, meestal zijn we na het dessert zo voldaan dat we het koekje bij de koffie gewoon eten om te eten. Uit beleefdheid of…
-
Kerstmenu – Dessert: Cheesecake mousse met speculaas
OH MY GOD! Dit dessert is… Tja, hemels. Het moet gezegd worden. Alle fans van kruiden als speculaas, kaneel, kardemom,.. Welgekomen. Je bent aan het goede adres. Oh, en zei daar iemand karamel? Jawel! Dit dessertje is een combinatie van al het lekkers dat het winters gebakland te bieden heeft. Winter in een potje. Het eten van een lekker dessert…
-
Kerstmenu – Soep: Pastinaak-appelsoep met truffelcroutons en balletjes
Oh my god, deze soep, drie woorden: Nom nom nom! Een hele tijd geleden deed ik auditie voor het tv-programma waar ik nu tv-chef voor ben. Ik moest een soep maken met appel in. Ik dacht, een soep, met appel? Een warme, hartige soep, met appel? Gek. Gek? Maar, neen! Lekker! Blijkt dus dat het echt een subtiele smaakmaker is…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Avocadocrème met zalm, mango en komkommer
Surprise! Ik heb nog een tweede voorgerecht voor jullie. Een tijdje geleden viel het me op dat ik niet zo heel veel voorgerechtjes op de website heb staan. Ik ben altijd zo bezig met lekkere hoofdgerechten, soep en gebakjes, dat ik de desserts en de voorgerechten al eens uit het oog durf te verliezen. Bij deze probeer ik dat goed…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Bloemkoolballetjes met witte bonen-crème
Tijd voor het voorgerecht! Degene onder jullie die mijn Instagram stories regelmatig kijken, weten dat ik wat prutswerk heb gehad aan deze balletjes. De verhoudingen waren eerst niet goed waardoor ze niet stevig genoeg waren. Wat tweeks, een beetje amandelmeel en een nieuwe poging later, stonden de balletjes op punt. Helemaal klaar om de ster van dit voorgerecht te zijn,…
-
Kerstmenu – Hapje: Dadels met een jasje aan
Klaar voor hapje nummer twee vandaag? Het is een klassieker voor sommigen, maar voor anderen dan weer helemaal niet. Bij ons thuis kwam het bijvoorbeeld niet op tafel, dadels uit de oven. Ik ontdekte het dus een beetje later, maar maak er meteen een ultieme dadel van die zowel gevuld is, als een jasje aan krijgt. Een sappig jasje van…