-
Wortel-pompoenrisotto met prosciutto
Ik zit hier gezellig met een lekkere gin tonic en zoutchips voor mijn laptop te schrijven over een heerlijk avondmaal… Risotto! Ik ben er al een eeuwigheid fan van, maar ik moet bekennen dat dit de allereerste keer was dat ik het zelf maakte. Mijn broer kan namelijk nogal goed risotto maken (denk: waterkers, boschampignons, kervel,…), waardoor dit altijd zijn…
-
Aperitief: Nachos met gekruide scampi
Alweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol…
-
Courgette-witloofsoep met heilbot en hazelnoten
Als rasechte soepboer doe ik niets liever dan een berg groenten bij elkaar gooien, er soep van maken en dan zien wat er gebeurt. Geloof me, ik heb de bal al héél vaak misgeslagen met deze methode, maar af en toe komt er een echte topper van en daar schep ik dan letterlijk en figuurlijk mee op. Ik maakte dit…
-
Nieuwjaarsmenu 2016-2017
Hallo allemaal! Hopelijk hebben jullie een spetterend, lekker, feestend, zat (maar veilig), liefdevol,… eindejaar gehad. Ik heb er alvast van genoten en dat deed ik ook met een topper van een menu. Zelf in elkaar geflansd en helemaal geslaagd. Ik kom een beetje laat met deze post, maar zie het als (zeer vroege) inspiratie voor volgend jaar. Plus, dit is…
-
Top 10 gerechtjes van 2016
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik wil deze post beginnen met jullie allemaal heel erg te bedanken voor de steun en foodie-liefde. De leuke berichtjes, het enthousiasme en de steun voor de blog zijn absoluut geweldig en ik ben jullie er allemaal eeuwig dankbaar voor. Zonder jullie lezers zou het moeilijk worden om het te blijven doen! Het bloggen wordt voor mij…
-
Ginger’s kerstmenu 2016
Haaa, Kerstmenu 2016, you were amazing. Vanavond kan het feesten, dineren, eten, lachen, tafelen en gewoon gezellig samenzijn, beginnen. Wat heerlijk is dat toch! De leukste dagen van het jaar. Voor de gastvrouw of -heer van dienst wordt het hopelijk niet te veel stressen. De meesten onder hen zijn ervaren mama’s, oma’s,… die de hele familie nog eens op bezoek krijgen,…
-
Kerstdiner: Scampi met een yoghurtsausje en kroepoek
Nog meer kerstsfeer op de blog. Het is dan ook kerst in minder dan een week. We zijn met zijn allen nog koortsachtig op zoek naar de laatste pakjes voor onze familieleden en de gastheren en gastvrouwen onder ons zijn misschien ook nog lichtelijk in paniek over hun kerstmenu. Koken voor je familie zou geen stress mogen opleveren, dat is…
-
Wildstoofpotje
Wildstoofpotje. In mijn vriendenkring zijn de meningen verdeeld over wild. De één is er zot van, de ander kan het niet zo smaken. Jullie kunnen natuurlijk al raden bij welke groep ik hoor. Ik ben er helemaal WILD van. Hertenkalf, hazenrug, everzwijn, eend,… Het kan mij zo smaken! Het wildseizoen is helemaal mijn ding. Al kan ik zeker nog wat…
-
Kerstkoekjes
Kerstkoekjes. Een paar dagen geleden verschenen de heerlijke truffels met bresiliennenootjes op de blog. Perfect om tijdens het kerstdiner bij de koffie te serveren, samen met deze lekkere kerstkoekjes. De combinatie zal er mooi en feestelijk uitzien. Een waardige afsluiter van een gezellig kerstfeest. Plus, ik bak gewoon super graag koekjes en dit is het perfecte excuus om er nog…
-
Kerstdiner: Pompoenquinoa met boschampignons
Mijn allereerste kerstpost van het jaar en wat maakt dat me gelukkig! December en de aanloop naar de feestdagen moet zowat de gezelligste tijd van het jaar zijn. Ja, het is koud, maar de straten hangen vol met kerstversiering, de kerstboom staat in ieders huis, de kaarsjes gaan overal aan, je kan iedereen verwennen met pakjes én er zelf mee…