• Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Wortel-pompoenrisotto met prosciutto

    Ik zit hier gezellig met een lekkere gin tonic en zoutchips voor mijn laptop te schrijven over een heerlijk avondmaal… Risotto! Ik ben er al een eeuwigheid fan van, maar ik moet bekennen dat dit de allereerste keer was dat ik het zelf maakte. Mijn broer kan namelijk nogal goed risotto maken (denk: waterkers, boschampignons, kervel,…), waardoor dit altijd zijn…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Aperitief: Nachos met gekruide scampi

    Alweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol…

  • Feestdagen,  Soep

    Courgette-witloofsoep met heilbot en hazelnoten

    Als rasechte soepboer doe ik niets liever dan een berg groenten bij elkaar gooien, er soep van maken en dan zien wat er gebeurt. Geloof me, ik heb de bal al héél vaak misgeslagen met deze methode, maar af en toe komt er een echte topper van en daar schep ik dan letterlijk en figuurlijk mee op. Ik maakte dit…

  • Feestdagen

    Nieuwjaarsmenu 2016-2017

    Hallo allemaal! Hopelijk hebben jullie een spetterend, lekker, feestend, zat (maar veilig), liefdevol,… eindejaar gehad. Ik heb er alvast van genoten en dat deed ik ook met een topper van een menu. Zelf in elkaar geflansd en helemaal geslaagd. Ik kom een beetje laat met deze post, maar zie het als (zeer vroege) inspiratie voor volgend jaar. Plus, dit is…

  • Maar dat is tof!

    Top 10 gerechtjes van 2016

    Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik wil deze post beginnen met jullie allemaal heel erg te bedanken voor de steun en foodie-liefde. De leuke berichtjes, het enthousiasme en de steun voor de blog zijn absoluut geweldig en ik ben jullie er allemaal eeuwig dankbaar voor. Zonder jullie lezers zou het moeilijk worden om het te blijven doen! Het bloggen wordt voor mij…

  • Feestdagen,  How to,  Recepten

    Ginger’s kerstmenu 2016

    Haaa, Kerstmenu 2016, you were amazing. Vanavond kan het feesten, dineren, eten, lachen, tafelen en gewoon gezellig samenzijn, beginnen. Wat heerlijk is dat toch! De leukste dagen van het jaar. Voor de gastvrouw of -heer van dienst wordt het hopelijk niet te veel stressen. De meesten onder hen zijn ervaren mama’s, oma’s,… die de hele familie nog eens op bezoek krijgen,…

  • Feestdagen,  Vlees

    Wildstoofpotje

    Wildstoofpotje. In mijn vriendenkring zijn de meningen verdeeld over wild. De één is er zot van, de ander kan het niet zo smaken. Jullie kunnen natuurlijk al raden bij welke groep ik hoor. Ik ben er helemaal WILD van. Hertenkalf, hazenrug, everzwijn, eend,… Het kan mij zo smaken! Het wildseizoen is helemaal mijn ding. Al kan ik zeker nog wat…

  • Chocolade,  Feestdagen,  Koekjes

    Kerstkoekjes

    Kerstkoekjes. Een paar dagen geleden verschenen de heerlijke truffels met bresiliennenootjes op de blog. Perfect om tijdens het kerstdiner bij de koffie te serveren, samen met deze lekkere kerstkoekjes. De combinatie zal er mooi en feestelijk uitzien. Een waardige afsluiter van een gezellig kerstfeest. Plus, ik bak gewoon super graag koekjes en dit is het perfecte excuus om er nog…