• Lunch,  Vlees

    Kipbrochettes met geroosterde tomaten en krieltjes

    Hallo iedereen, vandaag een licht en fris gerechtje dat heel lekker is als lunch maar ook perfect kan als avondmaal. Je kan het warm of koud eten, beide zijn lekker. Misschien kan je het eerst als avondeten eten en er wat extra van maken zodat je het de volgende dag koud als lunch kan opeten? Als dat geen topidee is!…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Aspergetaartje

    Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, dit bladerdeegtaartje met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…

  • Drank

    Watermeloen-limonade

    Toegegeven, ik leef voornamelijk op water, bruiswater en koffie. Frisdrank of limonade staat hier niet zo vaak op het menu, maar als ik het drink vind ik het geweldig als het een homemade variant is. Dat smaakt zoveel beter en je hebt het suikergehalte ook beter onder controle. Deze variant met watermeloen is niet te zoet, lekker fris door de…

  • Salades,  Super Healthy,  Vis

    Gegrilde polpo salade

    Wanneer husband kookt, dan is het ofwel pasta met spekjes en tomatensaus ofwel all things vis. Hij houdt ervan om naar de lokale visboer te gaan en er iets lekkers uit te kiezen. Dat gaat van roze garnalen om te peuzelen, sardientjes of inktvis op spiesjes naar een heerlijke dorade of zeebaars. Liefst op de barbecue met niets meer dan…

  • De Kinderhoek,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Vanilleyoghurt muffins

    Je hebt vanillemuffins, je hebt yoghurtmuffins, je hebt vanille yoghurtmuffins en dan heb je de mijne: vanilleyoghurt muffins. Vier verschillende dingen en de laatste zijn degene die we vandaag gaan maken. Muffins gemaakt met vanilleyoghurt. Het geeft een hele andere smaak dan wanneer je bijvoorbeeld natuuryoghurt zou gebruiken en vanillesuiker zou toevoegen. Beide heel lekker, maar het is natuurlijk altijd…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Veggie

    Pizza bianca

    Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…

  • Aperitief

    Mini-pizza met ansjovis en basilicum

    Ik denk niet dat ik al ooit nee gezegd heb tegen een mini-pizza. Het was vroeger een vaste waarde bij het ‘indrinken’ op kot en het is nu nog steeds een vaste waarde bij etentjes en feestjes. Al kan de term ‘indrinken’ vervangen worden door ‘aperitieven’ en zijn de mini-pizza’s niet meer ‘die goedkoopste uit het diepvriesschap’ maar homemade exemplaren…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Gevulde paprika met groentjes

    Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel met healthy kipsalade

    Ik geef het toe. Wanneer ik aan bagels denk, gaan mijn gedachten al snel uit naar spek, ei en kaas. Super lekker, maar af en toe mag het wat lichter en gezonder zijn. Daarom maakte ik een smaakvolle, gezonde kipsalade van gegrilde kip, Griekse yoghurt en druiven. Verrassend, maar lekker. Hiervoor gebruikte ik de Sesame bagel van NY Bakery Co. Een stevig…

  • Chocolade,  Muffins & Gebakjes

    Chocolate Chunk muffins

    De chocolate chip muffins, die kennen we allemaal. Wel, ik besloot om bye bye te zeggen tegen die mini chocolate chips die wel wat naar chocolade smaken maar niet kunnen komen tippen aan grote stukken echte chocolade in je gebak. Toch? Ik deelde het receptje alvast snel op Instagram stories en het werd meteen enorm veel gemaakt én gesmaakt. Aangezien…