• Pan met romige pasta met spinazie en zalm
    Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat

    De oplettende lezer zal deze cajun pasta met zalm en halfgedroogde tomaat zeker herkennen. Het is namelijk een topper van een pasta uit mijn tweede boek. Een cajun pasta die hier regelmatig terug op tafel komt en elke keer weer zo goed smaakt. Kies voor kwaliteit Ga voor kwaliteitsvolle ingrediënten zoals een goede linguine, een kraakvers stukje zalm en heerlijke…

  • Rijkelijk belegde ciabatta met stukjes biefstuk, paprika en gesmolten kaas.
    Comfortfood,  Lunch,  Vlees

    Steak sandwich

    Deze steak sandwich is om duimen en vingers af te likken. Super leuk om te maken en nòg leuker om op te eten. Wat heb ik ervan genoten! Een steak sandwich boordevol lekkere ingrediënten, zoals rucola, geroosterde pijnboompitten, drie soorten kaas (i love cheese!) én… de producten van Sud & Sol. Paprikafuif! Samen met de steak speelt paprika de hoofdrol…

  • Feestdagen,  Fruit,  Koekjes

    Biscotti met amandel en veenbes

    Met deze biscotti met amandel en veenbes zijn we alweer aan de allerlaatste gang van mijn kerstmenu aangekomen: Het toetje bij de koffie. Voor mij persoonlijk een even belangrijke gang als alle andere en iets waar ik elk jaar opnieuw moeite insteek. Als ik fancy ga uiteten en ik krijg niks speciaals bij de koffie, dan zie je me daar…

  • Chocolade,  Dessert,  Feestdagen

    Espresso martini ganache met koffieroom

    Espresso martini ganache met koffieroom. Wat een ge-wel-dig dessert wauw! Ik had voor mijn kerstmenu van dit jaar eerst een ander dessert in gedachten. Namelijk een frambozentaart met voorgemaakte korst. Waarom? Omdat ik elke kerst de vraag krijg of er shortcuts zijn om alles sneller te laten verlopen en me bij elke taart gevraagd wordt of je ook kan werken…

  • Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes

    Cake pops

    Wat een lekkere treat, deze cake pops. Super tof om te maken en ze zien er bovendien heel erg leuk uit. Een ideale zoetigheid om mee te trakteren. Of dat nu op het werk of de klas van je kind is, iedereen gaat hier vrolijk van worden. Mix & match Je kan het design volledig aanpassen aan de leeftijdscategorie of…

  • Feestdagen,  Veggie

    Linzenragout

    Wat een topper, deze linzenragout. Een perfect veggie alternatief voor een stoofpotje en dus ook een ideaal gerecht om op tafel te zetten voor de veggie feestgangers bij kerst. De vegetariërs worden toch nog met de regelmaat van de klok wat verwaarloosd bij kerst. Dus ik dacht dit jaar: In plaats van mijn tweede hoofdgerecht voor kerst met vis te…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Varkensrollade met kroketjes

    Varkensrollade met kroketjes. Wat een hit van een kerst hoofdgerecht, hmm! De rollade zelf maken is een werkje, maar wel een werkje dat je op voorhand kan doen. Dus dat scheelt ook weer wat tijdens de feestelijkheden zelf. En het is best leuk om te maken. Ik heb er zelf van genoten het eens in elkaar te steken en te…

  • Feestdagen,  Vis,  Voor- of bijgerecht

    Tonijn met boontjes, spek en amandel

    Tonijn met groene boontjes en amandel. Dàt is mijn voorgerecht voor kerst dit jaar en het is echt absurd lekker. Heerlijke, boterachtige boontjes met lekker veel bieslook, spek en amandelschilfers. We have arrived in heaven! Dit is zo’n gerechtje dat ik echt elke week op het menu zou willen zetten. Ik ben zot van tonijn, zot van spek, zot van…