• Feestdagen,  Fruit,  Koekjes

    Biscotti met amandel en veenbes

    Met deze biscotti met amandel en veenbes zijn we alweer aan de allerlaatste gang van mijn kerstmenu aangekomen: Het toetje bij de koffie. Voor mij persoonlijk een even belangrijke gang als alle andere en iets waar ik elk jaar opnieuw moeite insteek. Als ik fancy ga uiteten en ik krijg niks speciaals bij de koffie, dan zie je me daar…

  • Chocolade,  Dessert,  Feestdagen

    Espresso martini ganache met koffieroom

    Espresso martini ganache met koffieroom. Wat een ge-wel-dig dessert wauw! Ik had voor mijn kerstmenu van dit jaar eerst een ander dessert in gedachten. Namelijk een frambozentaart met voorgemaakte korst. Waarom? Omdat ik elke kerst de vraag krijg of er shortcuts zijn om alles sneller te laten verlopen en me bij elke taart gevraagd wordt of je ook kan werken…

  • Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes

    Cake pops

    Wat een lekkere treat, deze cake pops. Super tof om te maken en ze zien er bovendien heel erg leuk uit. Een ideale zoetigheid om mee te trakteren. Of dat nu op het werk of de klas van je kind is, iedereen gaat hier vrolijk van worden. Mix & match Je kan het design volledig aanpassen aan de leeftijdscategorie of…

  • Feestdagen,  Veggie

    Linzenragout

    Wat een topper, deze linzenragout. Een perfect veggie alternatief voor een stoofpotje en dus ook een ideaal gerecht om op tafel te zetten voor de veggie feestgangers bij kerst. De vegetariërs worden toch nog met de regelmaat van de klok wat verwaarloosd bij kerst. Dus ik dacht dit jaar: In plaats van mijn tweede hoofdgerecht voor kerst met vis te…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Varkensrollade met kroketjes

    Varkensrollade met kroketjes. Wat een hit van een kerst hoofdgerecht, hmm! De rollade zelf maken is een werkje, maar wel een werkje dat je op voorhand kan doen. Dus dat scheelt ook weer wat tijdens de feestelijkheden zelf. En het is best leuk om te maken. Ik heb er zelf van genoten het eens in elkaar te steken en te…

  • Feestdagen,  Vis,  Voor- of bijgerecht

    Tonijn met boontjes, spek en amandel

    Tonijn met groene boontjes en amandel. Dàt is mijn voorgerecht voor kerst dit jaar en het is echt absurd lekker. Heerlijke, boterachtige boontjes met lekker veel bieslook, spek en amandelschilfers. We have arrived in heaven! Dit is zo’n gerechtje dat ik echt elke week op het menu zou willen zetten. Ik ben zot van tonijn, zot van spek, zot van…

  • Aperitief,  Feestdagen,  Lunch

    Sushi cups

    Sushi cups. Wat een heerlijke verrassing, deze TikTok trend. Meestal laat ik de TikTok trends een beetje van me links liggen en kokkerel ik lekker op mijn gemakje verder. Maar toen ik deze zag verschijnen, dacht ik ‘dat moet ik proberen!’. Waarom? Omdat ik bijzonder graag sushi eet. Hmm! Het is niet iets dat ik elke week moet eten, maar…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Risottoballetjes

    Risottoballetjes, ook wel gekend als arancini, zijn verrukkelijke gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Het is een Italiaanse fingerfood die populair is op feestjes en bij gezellige tafelmomenten. Ik vind het vooral een geweldig lekkere manier om restjes risotto mee op te werken. Zo ongeveer het lekkerste zero waste gerechtje dat er bestaat. Kerst Voor dit gerecht gebruikte ik een ietwat…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Loaded witte bonen dip

    Loaded witte bonen dip. Jullie kennen het vermoedelijk al, de loaded hummus. Een bordje hummus met verschillende lekkere toppings erop. Brood erin dippen en hmmmm! Zo maakte ik deze loaded hummus met pistaches en granaatappel al eens. Super lekker! Toen ik eens een witte bonendip wilde maken, bedacht ik me hoe lekker dat zou zijn als we er meteen een…