• Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Maïsbrood

    Maïsbrood, een lekkernij die hier in de States veel gemaakt wordt, is een soort brood/gebak dat je zowel hartig als zoet kan eten. Hoe het gemaakt wordt, hangt af van de regio waarin je bent. In het Noorden van de Verenigde staten wordt het met minder eieren gemaakt en is het ook minder zoet, het heeft een korrelachtige structuur. In…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Champignonsaus

    Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Spinaziegratin

    Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Pompoen met broodkruim

    Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Eenpanspasta met kip en paprika

    Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it! Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Havermoutrepen met appelmoes

    Easy peasy lemon squeezy deze havermoutrepen met appelmoes. Ze bevatten maar 6 ingrediënten, vragen weinig handelingen, je moet niet veel dingen vuil maken en ze zijn echt top! Een hit voor jong en oud, dit gebakje. Waarom? Omdat ze door jong en oud gemaakt kunnen worden en omdat iedereen, en ik bedoel dan ook echt iedereen, dit gebakje lust. Een…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Olijfoliecake met mandarijn

    Ik geef het toe, deze olijfoliecake met mandarijn heeft me zo’n vijf pogingen gekost om helemaal perfect te krijgen. Eerst smaakte de olijfolie te sterk door terwijl ik de smaak subtiel wilde houden, dan probeerde ik amandelextract toe te voegen, wat de smaak dan weer te sterk overnam. Vervolgens testte ik het met en zonder zeste om dan uiteindelijk tot…

  • Cake & Taart

    Pompoencake

    De titel ‘pompoencake’ doet geen eer aan hoe LEKKER dit gebak is. Het is een pompoencake met cheesecake en crumble in de mix gegooid. Hij is zo tof en lekker en leuk om te maken en en en,… Zo één van die baksels waarbij ik echt plezier gehad heb om hem te maken. Een echte herfstige cake. Wat is herfst…

  • Cake & Taart,  Dessert,  Feestdagen

    Pumpkin pie

    Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…