• Salades,  Super Healthy

    Salade met butternut, gorgonzola en granola

    Als je denkt aan granola, dan denken de meeste mensen aan ontbijt. Yoghurt met granola en fruit, zo wordt het het vaakst gegeten, denk ik. Maar wist je dat je granola ook perfect in hartige gerechtjes kan gebruiken? Het is super lekker om je salades mee af te werken en ik denk ook meteen aan granola serveren bij een lekkere…

  • Aperitief

    Bladerdeeg bites met spinazie en artisjok

    Aperitieven, het is en blijft leuk. Zowel in de lente als in de zomer als in de herfst als in de winter. Eerlijk is eerlijk, het is één van de schonere deugden van het leven. Een glaasje drinken met een lekker hapje erbij. I love it! Vandaag heb ik dus nog eens een topper van een aperitiefhapje voor jullie. Easy…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met kip en pesto

    Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat dit…

  • Soep

    Aardappelsoep met kaas

    Hallokes, over een kom comfortfood gesproken. Een lekker bordje troostvoer, dat hebben we af en toe gewoon nodig, hé. Al is het omdat we gewoon een baaldag hebben, onze dikke teen gestoten hebben, gebuisd zijn op ons rijexamen, de kapper een verkeerde kleur op ons haar gezet heeft, de baby niet stopt met wenen,… Noem maar op! Veel redenen voor…

  • Comfortfood,  Vlees

    Hartige broodpudding

    Brood, brood, brood! Zo verrukkelijk lekker. Ik hou van vele dingen in het leven. Chocolade, koekjes, chips, pasta, frietjes, soep, duizend-en-één soorten groenten en fruit,… Maar brood, brood heeft mijn hart gestolen. Ik kan gerust elke dag ’s morgens, ’s middags en ’s avonds brood eten en een gelukkig mens zijn. Aangezien afwisseling altijd beter is, doe ik dat natuurlijk…

  • Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

    Cheesy aardappel wedges

    Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…

  • Salades,  Voor- of bijgerecht

    Aardappelsalade met harissa en citroen

    Oké, we moeten het even over de wereldkeuken rayon bij Delhaize hebben. I love it! Ik kan er echt (als de corona 30 minuten winkelen regel het toelaat) van genieten om op mijn gemakje al die producten te bekijken. De Thaise, Midden-Oosterse, Mexicaanse, Italiaanse,.. Love them all. Vandaag gaan we de Midden-Oosterse tour op want ik haalde een potje ‘preserved…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Ovenpannenkoek

    Van tijd tot tijd mogen we het onszelf eens gemakkelijk maken, hé. Dat gaan we vandaag doen met deze ovenpannenkoek. Want laten we eerlijk zijn.. Pannenkoeken zijn super lekker en het deeg is ook snel klaar, maar ze bakken vraagt toch even tijd en aandacht. Dat is natuurlijk allemaal gezellig en zeker leuk om te doen, maar als je eens…

  • Lunch,  Ontbijt

    2x Bagel: Zoet & Hartig

    Bagels, baby! Zo’n stevig broodje smaakt toch echt altijd. Het wordt standaard met ‘cream cheese’ ofwel verse kaas gegeten. Dat gaan wij vandaag ook doen, maar de verse kaas wordt wel gepimpt tot een zoete en een hartige versie. Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt? Wel, ik gebruik de smeuïge verse kaas van St Môret, die enkel bestaat uit melk,…