Scampi’s met spek en guacamole
Tijd voor een hapje! Deze scampi’s met spek en guacamole zijn een super leuk en lekker hapje. De scampi’s hebben een jasje van spek en zijn hierdoor lekker zout. Wat perfect samen gaat met de zachte smaak van guacamole, die we met rode chilivlokken toch een beetje spicy gemaakt hebben.
Dit hapje is dé start van ‘Ginger’s kerstmenu 2022′, HOERA! Wat heb ik er weer zin in om feestelijke gerechtjes op jullie kersttafel te toveren dit feestseizoen. Elk jaar opnieuw stel ik met veel liefde een kerstmenu samen voor jullie en dan doet het me zoveel plezier om jullie berichtjes en foto’s te krijgen van jullie feestmenu’s.
Het allereerste gerechtje? Dit hapje. Dames en heren, scampi’s met spek en guacamole. Let’s gooo!
Benodigdheden, voor 8 hapjes:
8 scampi’s
8 vellen ontbijtspek
1 avocado
2 kerstomaten
sap 1/4 limoen
snufje chilivlokken
verse peterselie
olijfolie
peper, zout
Bereiding:
Ontdooi de scampi’s, pel ze en verwijder het darmkanaal. Rol de scampi’s op in het spek. Leg hiervoor een vel ontbijtspek op je werkvlak. Leg een scampi aan het uiteinde ervan en rol strak op. Prik er een tandenstoker door zodat het spek en de scampi vast zitten. Doe dit met alle scampi’s.
Schil de avocado en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg een scheutje olijfolie, limoensap, peper, zout en chilivlokken toe en meng.
Verhit een grote pan (zonder vetstof) en bak er de scampi’s in spek in aan. Bak het spek goudbruin aan de ene kant, draai om en bak de andere kant goudbruin. De scampi’s zouden op een paar minuten gaar moeten zijn.
Spreid de guacamole uit op een bord. Snijd de kerstomaten in kleine blokjes en verdeel over de guacamole. Verdeel er de scampi’s overheen en werk af met peterselie.
Tips:
- Serveersuggestie: Je kan het hapje serveren zoals beschreven. Hierbij kunnen de gasten gewoon hun scampi nemen, even door de guacamole halen en opeten. Maar je kan dit hapje ook in individuele porties serveren. Doe de guacamole in een klein glaasje of op een klein bordje, verdeel de kerstomaat eroverheen, druk de scampi erin en werk af met de peterselie.
- Afwerking: Je kan de afwerking doen zoals ik het hier deed, maar je kan ook met koriander werken (als alle gasten dit lusten) ipv peterselie en er sesamzaadjes over strooien. Een streepje honing als afwerking lijkt me ook lekker!
- Als je dit gerecht iets groter maakt en er een stukje (krokant geroosterd) brood en/of salade bij serveert, kan je van dit gerecht perfect een voorgerecht maken.
Laat het smaken!
Laurence
Op zoek naar meer lekkere hapjes? Check dan zeker de pagina ‘aperitief’ om in één oogopslag alle hapjes op deze website te kunnen bekijken. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Scampi’s met spek en guacamole
Ingrediënten
- 8 scampi's ontdooid, gepeld en ontdarmd
- 8 vellen ontbijtspek
- 1 avocado
- sap 1/4 limoen
- 1/4 tl chilivlokken
- 2 kerstomaten in kleine blokjes
- 3 stengels verse peterselie versnipperd
Instructies
- Rol de scampi's op in het ontbijtspek. Leg hiervoor een vel ontbijtspek op je werkvlak. Leg een scampi aan één van de uiteindes en rol strak op. Doorprik met een tandenstoker. Doe dit met alle scampi's.
- Schil de avocado en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg het limoensap en de chilivlokken toe. Giet er een scheutje olijfolie bij en kruid met peper en zout.
- Bak de scampi's in spek aan in een grote pan zonder vetstof. Bak goudbruin aan de ene kant, draai om en bak opnieuw goudbruin aan de andere kant.
- Smeer de guacamole uit op een grote schotel. Verdeel er de blokjes kerstomaat over. Leg de scampi's erbij en werk af met de peterselie. Serveer!
5 Comments
Pingback:
Jozefien
Toppieee!!
As Cooked By Ginger
Dankjewel!! 🙂
Laura
Ik maakte (op de zalm na) het volledige As Cooked by Ginger-kerstmenu voor kerstavond 2022: wat een culinair feest was dat! De vleeseters onder de genodigden waren al meteen enorm fan van dit surf-turf hapje!
As Cooked By Ginger
Hoe GEWELDIG is dit! Doet me zoveel plezier 🙂