Quinoa met butternut en feta
Lunchtijd en geen zin in boterhammen? Dan heb ik dit lekker gerechtje voor je: Quinoa met butternut en feta. Als je het de dag voordien klaar maakt, kan je het perfect meenemen naar je werk om iedereen jaloers te maken. Het is een heerlijk, gezond en voedzaam gerechtje, zo eentje dat je een verzadigd gevoel geeft tot vele uren laten. Op deze energierijke lunch teer je de hele namiddag gezellig verder. En uiteraard kan je dit gerechtje ook perfect als avondmaal eten. Veggie op een leuke en lekkere manier? I got you!
Benodigdheden, voor 2 personen:
125 g quinoa
1 kippenbouillonblokje
100-125 g feta
1/2 butternut
50 g pompoenpitten
2 stengels lente-ui
15 kerstomaten
handvol rucola
1 tl gerookt paprikapoeder
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut en snijd in blokjes. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Meng en zet 30 minuten in de oven.
Kook de quinoa gaar met dubbel zoveel water en het kippenbouillonblokje. Wanneer het water ingetrokken is, is je quinoa gaar.
Laat zowel de quinoa als de butternut volledig afkoelen.
Meng vervolgens de butternut onder de quinoa. Halveer de kerstomaten en snijd de lente-ui in ringen. Hak de rucola grof. Voeg toe aan de quinoa en verbrokkel de feta over het geheel.
Strooi er als laatste de pompoenpitten overheen en meng nog eens. Kruid af met peper en zet de salade in de koelkast. Laat koud worden en eet op.
Smakelijk!
Tips:
- Laat voldoende plaats tussen de butternutblokjes op de bakplaat. Als je ze allemaal tegen elkaar legt, gaan ze stomen in plaats van roosteren. Dat is niet de bedoeling.
- Het is belangrijk dat de salade even kan rusten in de koelkast. Zo kan hij koud worden, waardoor hij ook beter van smaak gaat zijn.
- Je kan de salade volledig op voorhand klaarmaken als je hem de volgende dag als lunch of avondmaal wilt eten.
- Bewaren: Je kan de salade 2 dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.
Meer van dit? Check dan zeker eens deze heerlijke quinoasalade met kippenbouten. Wil je eens extra origineel koken met quinoa, maak dan eens deze super lekkere quinoa chicken chili. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Quinoa met butternut en feta
Ingrediënten
- 1/2 butternut
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 125 g quinoa
- 1 blokje kippenbouillon
- 125 g feta verkruimeld
- 15 kerstomaten gehalveerd
- 1 hand rucola grof gehakt
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 50 g pompoenpitten
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de butternut en snijd in blokjes. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper, zout en het gerookt paprikapoeder. Meng en bak 30 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en voeg het bouillonblokje toe. Wanneer het water volledig opgenomen is, haal je de quinoa van het vuur. Laat volledig afkoelen.
- Meng de butternut onder de quinoa en voeg er de feta, kerstomaten, rucola, lente-ui en pompoenpitten onder.
- Kruid af met peper, laat koud worden in de koelkast en serveer.
4 Comments
Evi
Heerlijke lunch! Ga ik vaker maken!
As Cooked By Ginger
Oh ja, zo’n fijn gerechtje om als lunch te eten. Ideaal ook om mee te nemen naar het werk!
Sarah
Zo zo lekker! Mmmmh
We aten het als avondeten met een stukje kip erbij.
Dag nadien had ik nog overschotje voor een erg lekkere lunch.
Snel klaar en super heerlijk!
As Cooked By Ginger
Heel leuk te om te lezen. Super lekker idee om de salade aan te vullen met kip om er een nog voedzamere avondmaaltijd van te maken. Groetjes!