Ovenschotel met butternut en kip
Een heerlijke ovenschotel zoals deze ovenschotel met butternut en kip… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was ik dus wel toen ik deze tegen kwam in het Delhaize Magazine. Een prachtig magazine boordevol lekkere gerechtjes, de mooiste fotografie en toffe tips en verhalen.
Ik kwam dus dit gerechtje tegen: Kippenblokjes uit de oven met butternut en kokosmelk. Weinig ingrediënten en weinig werk. Het perfecte gerecht voor na een drukke werkdag dus. Willen jullie het receptje? Dat vinden jullie dus in het magazine, maar ook op As Cooked by Ginger. Al voegde ik er wel wat extraatjes aan toe en liet ik de look weg. Benieuwd?
Benodigdheden, voor 2 personen:
350 g kipfilet
1/2 butternut
350 ml kokosmelk uit blik
5 el olijfolie
1/2 tl sambal
1 tl rode currypasta
1 laurierblaadje
3 cm verse gember
1 tl basilicum
peper, zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de gember. Schil de butternut en snijd in relatief grote blokjes. Snijd de kip in stukken. Doe beide samen in een grote mengkom en voeg er de laurier, olijfolie, basilicum, peper en zout aan toe. Rasp er ook de gember boven. Voeg de sambal en currypasta toe en meng goed.
Voeg de kokosmelk toe en meng nog een keertje heel goed. Doe het geheel in een ovenschotel en zet een uur in de oven.
Tips:
- Delhaize stelt voor om dit gerecht met rijst te eten. Sowieso heel erg lekker, maar wij aten het met krokant geroosterd Turks brood. Beide zijn een lekkere optie, net zoals naan brood.
- Ga gerust eens voor kalkoen of kippenhaasjes voor dit gerecht in plaats van kipfilet.
- Durf eens wisselen van currypasta. Rode currypasta is heel lekker, maar het is zeker ook top met gele of groene currypasta.
Laat het smaken!
Laurence
Denk je dat je dit gerecht wel lekker zou vinden? Dan ga je zeker deze linzencurry met kikkererwten, deze curry van quinoa en groentjes en deze curry van vis en mango ook geweldig vinden!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Ovenschotel met butternut en kip
Ingrediënten
- 350 g kipfilet in blokjes
- 1/2 butternut geschild, in blokjes
- 350 ml kokosmelk
- 1/2 tl sambal
- 1 tl rode currypasta
- 1 laurierblaadje
- 3 cm verse gember geraspt
- 1 tl basilicum
- 3 el olijfolie
- peper, zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de kip, butternut, gember, sambal, rode currypasta, sambal, laurier, olijfolie en basilicum.
- Kruid met peper en zout, meng en voeg de kokosmelk toe. Meng nog eens goed en doe het geheel in een ovenschotel.
- Zet één uur in de oven en serveer met rijst of Turks brood.
Notities
- Kipfilet kan vervangen worden door kippenhaasjes of kalkoenfilet, in reepjes of blokjes gesneden.
- Butternut kan vervang worden door een andere stevige pompoen.
- Rode currypasta kan vervangen worden door gele of groene currypasta.
- Geen fan van spicy food? Laat de sambal dan achterwege.
23 Comments
Ine
Ik kook bijna nooit want ik heb twee linkerhanden, toch is mij dit gelukt en was dit heerlijk!! Dankjewel voor dit gerecht! Groetjes, Ine
As Cooked By Ginger
Oh, super leuk om te horen! 🙂
Heel fijn dat het gesmaakt heeft.
Groetjes,
Laurence
Heleen
Kan het ook met andere pompoen ?
As Cooked By Ginger
Ja hoor, lijkt me wel. Butternut is wel het makkelijkst om te snijden 🙊 veel kookplezier!
Isabelle
Hoi!
Ik heb dit gemaakt, omdat het met lekker leek, maar het is niet goed gelukt… de saus is te waterig en lijkt geschift. Aan wat zou dit kunnen liggen? Ik heb de sambal vervangen door een lepeltje harissa en de chilli niet gebruikt, maar voor de rest heb ik er weinig aan veranderd. Het blik kokosmelk dat ik gebruikt heb, was wel gescheiden in kokos en kokoswater, maar ik heb dit nog al voor gehad en dat lukt het normaal wel. Heb jij een idee?
Alvast bedankt!
Groetjes, Isabelle
As Cooked By Ginger
Hoi Isabelle,
De saus mag best wat loperig zijn nog, maar wel jammer dat ie geschift is. Misschien heb je je blik kokosmelk er te koud bij gedaan?
Het is aan te raden het er op kamertemperatuur bij te doen en om even in je blik te maken zodat de kokos en het water niet gescheiden zijn vooraleer je het erbij doet. Al heeft dat bij mij in het verleden ook niet meteen grote problemen opgeleverd.
Hopelijk heeft het alsnog wel gesmaakt 😉
Groetjes,
Laurence
Eva
Wauw, super lekker en gemakkelijk, bedankt!
As Cooked By Ginger
Doet me plezier! 🙂
Pingback:
Liesbeth
Een super lekker gerecht, heel smaakvol! Is er nog een groente die goed bij de pompoen past om samen in deze ovenschotel te verwerken? Bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Leuk te horen, dankjewel 🙂 Ik denk dat rode en gele paprika het heel goed zou doen in dit gerechtje. Wortel en zoete aardappel ook!
Ilse
Makkelijk en heel lekker! Zelfs de kinderen waren fan en dat is niet evident 😉. Dankjewel voor het receptje! Zullen we zeker herhalen!
As Cooked By Ginger
Amaaai, dat doet me super veel plezier om te horen! 🙂
Isabel
Ik heb dit recept nog niet uitgeprobeerd. Dus een rating kan ik voorlopig nog niet geven. Maar ik vroeg me af of dit ook zou lukken met veggie kip.
As Cooked By Ginger
Ik heb geen ervaring hiermee maar de kip gaat wel een uur in de oven om te garen, dus misschien dat het dan te lang gaart?
Ik zou zeggen, probeer het eens een keertje 🙂 Smakelijk!
Sanne
Heerlijk gerechtje! En gemakkelijk om te maken.
Ik had ng pastinaak over en had deze erbij gedaan. Smaakte heeeeeel goed!
As Cooked By Ginger
Super te horen! 🙂 Lijkt inderdaad lekker met pastinaak!
Sanne
Geweldig lekkkerr! Ik had ng pastinaak over en erbij gedaan. Ook heeel goed erbij! Eentje voor vaker te maken
Emma
Waw! Verrassend snel klaar en verbazend lekker. Ga ik zeker opslaan tussen mijn favorieten, super!
As Cooked By Ginger
Oh heel leuk om te horen! 🙂
Nathalie America
Lekker!
As Cooked By Ginger
Dankjewel! 🙂
Pingback: