Lunch,  Veggie

Boekweitkoek met broccoli, avocado en feta

Ik heb vandaag een topgerechtje voor jullie. Ik was eigenlijk zelf verschoten van hoe goed dit mij gesmaakt heeft. Ik had het niet verwacht, maar dit is gewoon echt mega lekker. Op maandag staat er bij ons gegarandeerd iets gezond op tafel. Na een weekend van aperitiefjes en etentjes, zorg ik maandag altijd voor een lichte en lekkere maaltijd en dat wordt altijd gesmaakt, want gezond moet niet altijd betekenen dat je enkel op rauwe wortels kan knabbelen. Je kan op zo veel manieren gezond koken. Ik ontdek elke dag nog nieuwe manieren om gezond te zijn en genieten neemt hier een centrale rol in. Want niet genieten van je eten is gewoon een keiharde zonde. Smakelijk!

Benodigdheden, voor 2 personen

1 broccoli

3/4 blok feta

1,5 avocado

peper, zout

75 g boekweitbloem

25 g bloem

150 ml melk

1 ei

snuf zout

sesamzaadjes

Dressing: 1 potje natuuryoghurt, 1 tl tahin, scheutje olijfolie, peper, zout

Bereiding:

Kook de broccoli ongeveer 5 minuten in gezouten water. Snijd intussen de avocado in blokjes. Meng de boekweitbloem, de bloem, het snufje zout en de melk tot een geheel. Voeg het ei toe en meng opnieuw. Als het mengsel nog wat te dik is, kan je altijd nog wat melk toevoegen. Giet de broccoli af (prik er eerst in om te zien of hij (beet)gaar is) en houd apart.

Meng voor de dressing alle ingrediënten samen tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.

Verhit een klontje boter in een pan en bak twee boekweitkoeken. Leg elke pannenkoek op een bord. Schep de broccoli en de avocado op de helft van de boekweitkoek en verkruimel er de feta over. Sprenkel er wat van de dressing over en eindig met de sesamzaadjes. Kruid eventueel nog bij met peper en plooi de koek dubbel. Voilà, een heerlijk gezond en vegetarisch receptje.

Smakelijk!

Laurence

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *