Aperitief

Spiesje van feta, sinaasappel en coppa

Aperitieven, wij Belgen doen het gewoon super graag. Ik vind het alvast één van de leukste dingen die er bestaan. Op een mooie, warme dag met het avondzonnetje op je gezicht een flesje opendoen, vergezeld van lekkere hapjes. Toegegeven, ik trek vaak iets te gemakkelijk die zak zoutchips open die ik altijd in huis heb liggen (guilty!), maar omdat we ons ook goed in ons vel willen blijven voelen in die ene mooie bikini, mag het af en toe wat gezonder zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Dit hapje is top, goedgekeurd door de husband en uiteraard ook door mezelf. Genieten maar, van het leukste moment van de dag.

unnamed (9)

Benodigdheden, voor ongeveer 12 spiesjes:

2/3 blok (lactosevrije) feta

1 sinaasappel

12 velletjes Coppa

balsamico

unnamed (12)

Bereiding:

Snijd de sinaasappel en feta in blokjes. Zorg dat je geen te dik stokje neemt (ik vond het nogal tricky om op mijn vrij dik spiesje een feta blokje in zijn geheel erop te krijgen), ik zou misschien toch voor een tandenstoker gaan.

Prik op een stokje een blokje sinaasappel, een blokje feta en een velletje coppa. Schik ze op een bord en druppel er tenslotte wat balsamico over.

Genieten maar!

unnamed (10)

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *