-
Geplette aardappelen met avocado-dressing
Je hebt ze waarschijnlijk al op veel plaatsen zien verschijnen, deze geplette aardappelen oftewel ‘smashed potatoes’. Zowel op Pinterest als op Instagram had ik ze een paar keer gezien en ik was er zo benieuwd naar, naar deze patatjes. Thuis eten we niet zo heel vaak aardappelen. Als we het doen, zijn dat meestal krieltjes. Ik vind het leuk om…
-
Gezonde mini pizza’s
Toegegeven, mini pizza’s zijn life. Een avondje met vriendinnen, een paar glaasjes wijn teveel, het wordt wat later en dan…. komt er iemand af met mini pizza’s. Dat is échte levensvreugde. Hoe goed kan dat smaken, toch? Een ander beeld. Een avondje met vriendinnen, iedereen doet het rustig aan en je wilt een aperitiefhapje serveren. Eén van de vele gerechtjes…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Torentje van pompoen en feta met rucola-olie
We zijn aangekomen bij het voorgerecht. Een gerechtje dat ik zeker vier keer veranderd heb. Eerst ging ik de pompoen grillen en gewoon verdelen over het bord, dan ging ik er toch nog vlees bij doen, dan weer niet en dan weer wel. Uiteindelijk voegde ik ook rucola-olie toe en maakte ik er een torentje van. Dat van nooit kunnen…
-
Kerstmenu – Hapje: Tartaar van coquilles met pompelmoes en coppa
Hapje 1, de spinazie hummus, is de revue al gepasseerd. Een ideale knabbel om je gasten bezig te houden terwijl je je volgend hapje maakt: deze tartaar van coquilles. LEKKER! Ik ben verzot op zeevruchten. Garnaaltjes, kreeft, scampi, krab en… Coquilles! Rauw smaken ze best wel anders dan gebakken, allebei lekker, maar wel heel anders. Wanneer je met rauwe producten…
-
Polenta frietjes met yoghurt-dip
Welke Belg houdt er nu niet van frietjes? Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen. Ik geef het toe, zelf eet ik ze niet vaak, maar als ik ze eet.. Hmmmm! Wat kan dat goed smaken. Het liefst nog met een dikke kwak mayonaise erlangs. Zelfs de meest healthy persoon op deze planeet zal moeten toegeven dat échte Belgische frietjes…
-
Geroosterde aubergine met feta en munt
Hallo allemaal! Ter inspiratie voor mijn gerechten heb ik altijd een schriftje bij de hand. Dat schriftje staat boordevol krabbels, ideeën en uitgeschreven recepten. Dit recept stond al lang klaar en iedere keer wanneer ik het weekmenu opstelde, stond dit gerecht er tussen. Week na week plande ik het in, maar het kwam er gewoon nooit van om het daadwerkelijk…
-
Tartaar van meloen, feta en komkommer
Van een fris, licht, lekker en gezond gerechtje gesproken. Deze heeft het allemaal en is ideaal om als lunch te eten of om als voorgerechtje te serveren. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken en heeft weinig werk nodig bij het serveren. Handig voor als je een etentje geeft. Vraag voor de zekerheid wel even bij je gasten na of…
-
Hartige zoete aardappelwafel
Wafels. Geef ze me gerust in alle geuren en kleuren en ik verorber ze allemaal. Als ik op restaurant zit en iemand zegt ‘dit gerecht is een wafeltje van…’ dan moeten ze al niet meer verder babbelen om een tevreden klant te hebben. Om het dan even serieus met de haren te trekken. Een wafel is gewoon zo, ja, lekker.…
-
En plots sta je in Delhaize Magazine
Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…
-
Kerstdiner: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
We gaan verder met ons kerstmenu vandaag. Dit doen we met een tweede bijgerechtje. Eentje om duimen en vingers bij af te lekken. Pompoen, zowat de favoriet van de (blog)wereld. Pompoen is mooi, geeft een geweldige kleur aan je eten en is lekker in zowel zoet als zout eten. Het is zo veelzijdig dat zowat iedereen er dol op is.…