Zondag Bakdag: Karamel-popcorn balletjes
Het is zondag en dan is het feest. Voor zondag bakdag niet echt iets dat moet ‘bakken’ maar wel een zoete lekkernij. Dat is even goed, hé. Op zijn minst. Een lange tijd geleden kreeg ik op de persdagen snoepjes van Werther’s Original mee naar huis. Ik maakte met de Caramelts deze lekkere toptaart. Deze maakte ik al meermaals opnieuw en blijft een succes, maar ik had ook een zakje met tedere karamellen en hier wilde ik ook iets mee doen. Het idee om popcornballetjes te maken spookte al een tijdje door mijn hoofd en samen met de karamellen vormde dit een perfecte combinatie. Deze balletjes zijn in no-time gemaakt én ze zijn enorm kidsproof. Voor wie nog inspiratie zoekt voor het feestje van zijn oogappel… Graag gedaan.
Benodigdheden, voor ongeveer 15 balletjes:
70-80 g popcorn
100 g zachte karamellen van Werther’s Original
klein klontje boter
Optioneel: zeezout
Bereiding:
Smelt de karamellen au bain-marie met een klein klontje boter. Dit kan wel even duren, dus doe maar op het gemakje met de popcorn.
Als je ziet dat de karamellen bijna volledig gesmolten zijn en het mengsel loperig is, bereid je de popcorn. Je kan dit op het vuur of in de microgolfoven doen. Doe de maïskorrels in een pot, zet de deksel erop, verwarm op het vuur of in de micro en laat maar poppen!
Doe de popcorn in een grote mengkom en voeg hier de karamel aan toe. Meng goed met een spatel zodat de volledige popcorn bedekt is. Laat een paar minuutjes afkoelen zodat je je vingers niet verbrand en vorm dan balletjes met de popcorn die je op bakpapier laat afkoelen. Je kan ze altijd even in de koelkast zetten om het proces sneller te laten verlopen, maar bewaar ze niet in de koelkast want dan ga je je tanden stukbijten op de karamel. Als je ze gewoon op kamertemperatuur bewaart, zijn ze lekker zacht.
Mmmm, gemakkelijk én lekker.
Enjoy!
One Comment
Pingback: