De Kinderhoek,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Vanilleyoghurt muffins

Je hebt vanillemuffins, je hebt yoghurtmuffins, je hebt vanille yoghurtmuffins en dan heb je de mijne: vanilleyoghurt muffins. Vier verschillende dingen en de laatste zijn degene die we vandaag gaan maken. Muffins gemaakt met vanilleyoghurt. Het geeft een hele andere smaak dan wanneer je bijvoorbeeld natuuryoghurt zou gebruiken en vanillesuiker zou toevoegen. Beide heel lekker, maar het is natuurlijk altijd leuk om eens af te wisselen.

Deze muffins zijn heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Ik vind het persoonlijk een ideaal gebakje om te maken wanneer je kindje moet trakteren in de kinderopvang of de klas. Het zijn geen zware muffins, maar heel licht en fluffy waardoor ze voor kindjes leuk zijn om te eten. Ik ken denk ik geen enkel kindje dat nee zegt tegen een vanillecakeje. Ze zijn dan ook heel lekker!

Benodigdheden, voor 12 muffins:

250 g vanilleyoghurt

3 eieren

120 ml zonnebloemolie

120 g suiker

1,5 tl bakpoeder

230 g bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt met de eieren, zonnebloemolie en de suiker. Klop stevig los met de garde. Zeef de bloem boven de mengkom en voeg ook het bakpoeder toe. Meng tot één geheel.

Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 gaatjes. Bak 20 minuten en laat afkoelen.

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *