• Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Hartige galette met courgette

    Wat een mooie titel: Hartige galette met courgette. Klinkt als muziek in de oren, vind ik. Toch? Het klinkt niet alleen mooi, het is ook echt een bijzonder lekker, hartig taartje. Kaas, tomaatjes, courgette en nog wat extra kaas op een heerlijke, boterachtige korst. YUM! De korst is gemaakt van bloem, boter en zure room. Ditmaal kan ik echter niet…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Naanpizza

    Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…

  • Chocolade,  Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Chocolade bananenmuffins

    Hoe geweldig lekker zien deze chocolade bananenmuffins eruit? Je moet het toegeven, je zou ze zo uit de foto willen plukken. Helaas is dat geen optie maar wat ik jullie wel kan beloven, is dat deze muffins in een handomdraai gemaakt zijn. Hoezo dan? Ze bevatten slechts 10 ingrediënten die je waarschijnlijk allemaal in huis hebt. Je hebt er maar…

  • Dessert,  Fruit,  Muffins & Gebakjes

    Mini appel cheesecakes

    Oh my God, deze zijn verrukkelijk. Verrukkelijk, zeg ik je! Heerlijke mini appel cheesecakes die bestaan uit een korst van petit beurre en een laagje cheesecake, getopt met een laagje appeltjes met kaneel en een heerlijke boterachtige crumble. Gemakkelijker te maken dan je denkt en gewoonweg héérlijk! Je kan de cheesecakes perfect op voorhand maken waardoor ze ideaal zijn om…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Veenbessencake

    Eindelijk ben ik hier dan met dé veenbessencake waar ik jullie al een beetje van liet meeproeven op Instagram. Een smeuïge, sappige maar toch fluffy cake die bijna fluweelzacht te noemen is. Yum! Een heerlijke combinatie van zure veenbessen, frisse sinaasappel en een smeuïge cake. Dat nog eens afgewerkt met een lekker glazuur en het zondagse koffiemoment kan beginnen. Dilemmaandag…

  • Salades,  Super Healthy,  Veggie

    Salade met boerenkool en wijnappelsien

    Healthy food! Als je daar naar op zoek bent, dan zal deze salade met boerenkool en wijnappelsien niet teleurstellen. Hij is super gezond, zit boordevol met vanalles dat goed voor je is en is gewoon super smakelijk. Groentjes, please! Hoe lekker kroketten, vlees met een lekkere jus en alle feestmaaltijden ook kunnen zijn. Na een tijdje schreeuwt ons lichaam voor…

  • Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Truffels met walnoot

    Wat een heerlijk kerstmenu dit jaar, am I right? Al zeg ik het zelf! We zijn toegekomen bij deze truffels met walnoot, het aller laatste gerechtje van mijn kerstmenu – het toetje bij de koffie – Zeer belangrijk en niet te onderschatten. Het laatste gezellige moment, een koffietje drinken met een zoetje erbij. Om vervolgens, al dan niet met de…

  • Cake & Taart,  Feestdagen,  Fruit

    Cheesecake met veenbessen

    Hét spektakelstuk van kerst, mijn kerstdessert. Deze cheesecake met veenbessen is zoet, smeuïg, een beetje zout en super smaakvol. Je kan niet langs deze cheesecake met veenbessen passeren en géén stukje nemen. Dat is een no go, daar is hij veel te lekker voor. Veenbessen zijn een typisch kerstproduct. Ze worden vaak geserveerd bij hartige gerechten en zijn eigenlijk een…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vis

    Zalm Wellington

    Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…

  • Feestdagen,  Vlees

    Zoetzure gehaktballen met puree

    Joepie, we zijn aangekomen aan het eerste hoofdgerecht van het kerstmenu: Zoetzure gehaktballen met een speciale puree en gegrilde babywortelen. Zoals gewoonlijk maak ik een hoofdgerecht met vlees en eentje met vis. Kwestie van de keuze-opties nog wat meer uit te breiden. Al heb ik over de jaren heen al heel wat kerstgerechtjes verzameld, natuurlijk. Toch blijft het leuk er…