-
Tonijnburgers met een komkommersalade
Tonijn,… We eten het allemaal. Ik vermoed dat zo goed als iedereen wel een paar blikken ervan in zijn kast heeft staan. Het is gezond, voedzaam en lekker. Verse tonijn ook, maar dat hebben we niet standaard in huis, natuurlijk. Het lief en ik eten het zeker niet vaak, omdat we ook een beetje aan de arme beestjes willen denken.…
-
Zondag Bakdag: Madeleines
Vandaag ga ik voor zondag bakdag de traditionele tour op. Ik maak madeleines. Niets vernieuwend, maar oh zo lekker. Een zacht vanillecakeje met een vleugje citroen, perfect zoals ze moeten zijn. Ze zijn gemakkelijk om te maken en ze moeten niet lang in de oven staan. Ideaal dus om snel een gebakje op tafel te kunnen toveren. Ze bevatten ook…
-
Rigatoni met spekjessaus
Het lief en ik aten nog eens pasta en wel deze heerlijke en smeuïge rigatoni met spekjessaus. Dit gerecht is geheel toevallig ontstaan. Ik had geen eten in huis en dook dus even de diepvries in. Ik kreeg vervolgens onnoemelijk veel zin in spekblokjes dus ging ik er volledig voor. Een geslaagd, simpel en lekker sausje. Comfortfood, of troostvoer, zoals…
-
Bulgursalade met gegrilde inktvis
Goede vrijdag allemaal, wat zijn we weer blij dat het weekend is. Weer hard gewerkt deze week en nu het vooruitzicht om twee dagen rustig aan te doen. Sorry voor iedereen die wel moet werken in het weekend. Lees: Het lief. Vandaag heb ik een gezond, fris en heel lekker maaltje voor jullie. Een salade met veel frisse groentjes en…
-
Courgettenoedels met broccoli, geitenkaas en avocado
Libelle Lekker vroeg me een lekker hoofdgerecht klaar te maken dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Deze topper, die ik eerder al eens maakte, kwam meteen in me op. Het is een erg populair gerechtje onder de lezers en terecht ook. Het staat verdiend in de top tien. Courgettenoedels zijn gewoon geweldig. Ik kook er vaak mee en…
-
Kippengehaktbroodje met graanmosterd
Het is weer maandag en normaal zouden we dikke ogen hebben van het gebrul van zondagavond. Het ‘ik moet morgen weer gaan werken’-gebrul. MAAR, vandaag niet, nee nee. Vandaag is het een feestdag en stellen we het gebrul uit tot vanavond. Voor de meesten dan toch, niet voor mij. Ik heb verlof genomen tot en met woensdag. Jawel, ik durf…
-
Kokosrotsjes
Mmmmm, kokosrotsjes. Zo lekker! Ik ben geen supergrote kokosfan. Als iemand op het werk trakteert met Celebrations, zal ik never nooit niet een bounty pakken. Ik zal met volle overgave gaan voor de Malteser, Milky Way en/of Twix. Dan komt Snickers en Mars en dat karamelachting ding waarvan ik de naam niet ken en dan pas zal ik gaan voor…
-
Aubergine gevuld met linzen, selder en tomaat
Ik hoor jullie al denken: ‘Wat een gekke combinatie, is dat wel lekker?’. Dan heb ik maar één antwoord voor jullie. Een volmondige JA. Ja, het is lekker, heel lekker zelfs én weer zo gezond. Hoe vaker ik gezond eet, hoe lekkerder ik het vind en hoe minder ik geniet van vettig eten. Toegegeven, een lekkere pasta zal ik van…
-
Omelet met Provolone en groentjes
Vandaag maak ik een gemakkelijk en snel gerechtje voor jullie. Serieus, dit kan echt iedereen maken. Een goed omeletje met wat kaas telt voor mij als comfortfood. Om één of andere reden vind ik dat dat echt bij de categorie troostvoer hoort, ook al is het gezond. Oké, minus de kaas, maar toch… Je bent vrij gezond aan het eten…
-
Salade van gegrilde courgette, feta en tomaatjes
Goeiemorgen, morgen, goeiedag. Fijn dat ik jullie weer verblijden mag…. Ik ga jullie blij maken met deze super gezonde en overheerlijke salade. Wij hebben ervan gesmuld en ik geloof dat jullie dat ook gaan doen. Vegetarisch en gezond. Klinkt super, toch? De mensen die nu op zoek zijn naar een vettig vleesgerecht en het adres van de frituur en die…