-
Quinoa met gehakt, shiitake en rucola
Ik heb nog eens een ‘Help, ik weet niet wat ik moet maken en verzin maar iets’-gerechtje voor jullie. Ik was op een vrijdagavond onvoorbereid op het eten en belde het lief om te vragen wat het moest worden. Op twee minuten tijd, na wat gebrainstorm en top teamwork, kwamen we op een aantal ingrediënten die het lief uiteindelijk ging…
-
Rabarbermuffins
Yes, het is zondag bakdag. Eén van mijn favoriete dagen en één van mijn favoriete categorieën op de blog. Bakken is altijd leuk. Bakken is experimenteren, knoeien, soms wat vloeken (ik verbrand me met de regelmaat van de klok aan de oven), genieten, smurrie maken, uw handen vuil maken, smullen, een lekker geurtje in huis,… Kortom, het is top! Buiten…
-
Lasagne van gepaneerde aubergine
Holy moly, dit is een échte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren. …
-
Gegrilde wortel met feta en granaatappel
Vandaag gaan we weer lekker gezond doen op ‘As Cooked by Ginger’, want deze gegrilde wortel met feta en granaatappel staat op het menu. Een gezonde en vegetarische maaltijd, boordevol lekkere groentjes. Het hoofdingrediënt is wortel. Voor wortel moet je wat geduld hebben, tenzij je het rauw eet. Het heeft een tijdje nodig om te garen, maar daar heb ik…
-
Courgettelasagne
Hmm, lasagne! Het kan ons allemaal ontzettend bekoren. Het liefst van al de klassieke versie, uiteraard. Al vind ik ze allemaal lekker, zoals ook deze gezonde courgettelasagne. Het idee van de laagjes en de saus en de groentjes en het vlees of de vis,… Het is gewoon verrukkelijk. Comfortfood! Vandaag heb ik een super lekkere en een heel stuk gezondere…
-
Notenrotsjes met witte chocolade
Deze titel mist een zeer belangrijk ingrediënt dat deze heerlijke notenrotsjes met witte chocolade van lekker naar verrukkelijk lekker brengt. Er zit namelijk rijstwafel in. Je zal dat misschien een beetje gek vinden, maar wacht tot je het geproefd hebt. ZO LEKKER! De combinatie van witte chocolade en noten, met dan af en toe een crunchy bite van de rijstwafel.…
-
Ice tea perzik
Vandaag is de start van een nieuwe maand. Het is alweer juni. Nieuwjaar lijkt nog maar 10 minuten geleden, maar oké. De tijd gaat snel, dat is niets nieuws. Ikzelf ben aan het aftellen, nog maar een goede drie maanden en ik stap in het huwelijksbootje. Ik kan niet wachten! Maar totdat het zover is, blijf ik lekker verder bloggen.…
-
Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette
Gebakken rijst met spekjes, broccoli en courgette. Zucht, het is maandag. Weer een leuk weekend dat de geschiedenis ingaat. Iedereen heeft genoten, lekker gegeten en gedronken, afgesproken met familie en vrienden en leuke dingen gedaan. Vandaag tikt de realiteit ons op de schouder en als we ons omdraaien slaat het ons keihard in ons gezicht, want dat is wat ze…
-
Zondag Bakdag: Granenkoekjes
Granenkoekjes,.. Ze klinken gezond, maar dat zijn ze niet écht. Er zitten een aantal gezonde en voedzame ingrediënten in, maar er zit ook suiker en boter in. Laat dat de koekjes nu net zo lekker maken. Af en toe moeten we onszelf toch ook iets gunnen, hé. Een mens kan niet altijd op zijn tellen passen. Als je alles met…
-
Parmarolletjes met een salade
Parmarolletjes klinkt een beetje gek. Het is alleszins geen echt woord, aangezien wordpress het aangeeft met een rood lijntje. Gelukkig doe ik niet aan het corrigeren van woorden die nog niet toegelaten zijn in de dikke Van Daele. Parmahamrolletjes is misschien duidelijker, maar klinkt minder smakelijk en te lang. Goed, los van de spelling en van het woord zijn de…