• Koekjes,  Tips & Tricks

    Zondag Bakdag: 3x koekjes uit een pot

    Ga je ergens op bezoek, ben je uitgenodigd voor een etentje of heb je gewoon zin om iemand een cadeautje te geven? Dan heb ik de perfecte oplossing voor jou. Ben je het beu om altijd pralines, een fles wijn of bloemen af te geven? Steek dan een keertje de handen (maar eventjes, beloofd) uit de mouwen en ga aan…

  • Wild

    Quinoa met lamsgehakt en munt

    Hallo allemaal, vandaag vertel ik jullie over deze lekkernij. Het zal voor de vaste lezers wel duidelijk zijn dat ik graag quinoa eet en dat ik er ook heel graag mee kook. Een tijdje terug wees een kennis me erop dat dit ook zo zijn nadelen heeft. Door de stijging in populariteit in het Westen, stijgt de prijs ook voor…

  • Cake & Taart,  Feestdagen

    Wortelcake

    Ik hou van de herfst en ik hou nog meer van herfstig gebak, zoals deze wortelcake. Lekker veel koekkruiden, bruine suiker, noten,.. I love it. Al is deze wortelcake uiteraard ook perfect om te maken voor Pasen, hét moment voor wortelcake met roomkaas. YUM! Ik denk dat we vanuit alle ‘zondag bakdagen’ wel kunnen opmaken dat ik enorm graag bak.…

  • Super Healthy,  Vis

    Vis met een korstje van hennepzaad

    Eten met een korstje rond… Dat voelt nogal nostalgisch. Ik heb daar niet meteen een reden voor, want het is nu niet zo dat wij dit thuis continu aten. Al kon la mama wel de lekkerste gepaneerde kalfslapjes met pasta en tomatensaus maken. Toch wel één van mijn favorietjes, misschien vandaar het nostalgisch gevoel. Eten met een korstje rond is…

  • Cake & Taart

    Zondag bakdag: Walnotentaart

    Ik ben zot van herfstsmaken, die allemaal samenkomen in deze walnotentaart. Herfst is voor mij bruine suiker, pompoen, ahornsiroop, kaneel, appels, walnoten, pecannoten,… Althans, voor mij behoren die smaken tot de herfstsmaken en ik ben er verliefd op. Herfstgebak is voor mij dan ook écht een guilty pleasure. Experimenteren met bruine suiker, noten, groenten en fruit is dan ook mijn…

  • Veggie

    Pompoenburger

    Het is natuurlijk het seizoen van de pompoen. Zowat het meest populaire ingrediënt in de herfst. Op Instagram en Pinterest word je er mee doodgegooid. Wat ik persoonlijk niet erg vind, want het is gewoon écht lekker. Plus, je kan er zoveel mee doen. Burgers, puree, brood, dessertjes,… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken…

  • Comfortfood,  Vis

    Broccoli-zalmquiche met quinoakorst

    Ik ga me niet populair maken met deze uitspraak, maar ik hou niet van bladerdeeg. Ik vind het gewoon niet lekker. Het schilfert zo, het is vettig en ik vind de smaak niet top. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Dus ik eet het zo goed als nooit. Bij quiche eet ik vaak de vulling op en laat…

  • Aperitief,  Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Spring Rolls

    De Spring Rolls,… Ik denk dat iedereen ze wel zal kennen. Het komt erop neer dat het gezonde loempia’s zijn. Ze worden met rijstvellen gemaakt, ze zijn niet gefrituurd en ze zijn heel lekker. In principe kan je er tussen rollen wat je zelf maar wilt, maar er zijn wel zo’n beetje ongeschreven regels rond wat er in kan, al…

  • Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Popcorn met ahornsiroop en pecannoten

    Popcorn met ahornsiroop en pecannoten betekent maar een ding: snack-time! Een flinke doos popcorn, dat kan af en toe wel eens smaken. Het is niet iets dat ik wekelijks eet, maar af en toe kan ik het wel lusten. Als ik naar de film ga, wat zelden zal gebeuren, neem ik altijd popcorn. ALTIJD. Omdat ik vind dat je nergens…