-
Zondag bakdag: M&M koekjes
Oké, hold up, we moeten het echt eerst even hebben over hoe belachelijk lekker deze koekjes zijn. Ze zijn boterachtig, zacht, super dik en stevig en mega lekker. Er zijn twee dingen die ik niet in huis mag halen omdat ik er gewoonweg niet van af kan blijven. M&M’s met noot en kinderbueno’s. Alleen had ik even een zwak moment…
-
Salade met eend, kaas en fruit
Er zijn zo van die winkelmomenten dat ik extra veel tijd neem om alle nieuwigheden eens goed te bekijken. Zo botste ik bij Delhaize op gedroogde eendenborst en deze gorgonzola-mascarpone. Die kaas had ik nooit eerder opgemerkt, maar het wekte wel meteen mijn interesse op want een combinatie van een zachte mascarpone met een straffe gorgonzola, dat kan gewoon niet…
-
Wrap met zoete aardappel en aubergine
We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm! Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag…
-
Vispannetje met kurkuma en olijven
Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…
-
Burger met radicchio en boschampignons
Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…
-
Sneeuwtaartjes
Taartjes, taartjes, taartjes. Ze smaken altijd en dat zullen deze kleine taartjes ook absoluut doen. Met hun korst van geroosterde hazelnoot, vulling van witte chocolade en mascarpone, afwerking van kokos en een lekkere hazelnoot met witte chocolade en kokos als kers (noot?) op de taart, zijn deze taartjes een echte smaakbom. De noten vond ik bij Delhaize. Ze zijn van…
-
Kippenbout met mosterdgratin en een winterse salade
Wie oh wie is er nog op zoek naar kerstinspo? Omdat het niet altijd het duurste vleesje van de hoop moet zijn, ging ik dit feestseizoen eens voor kip. Een stevige, flinke, sappige kippenbout. Yum! Heerlijk in combinatie met de mosterdgratin en de winterse salade met appel en veenbessen. Kip kan altijd wel wat kruiden en extra smaak gebruiken. Ik…
-
Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar
Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…
-
Gnocchi met butternut en spek
Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt…
-
Salade met butternut, gorgonzola en granola
Als je denkt aan granola, dan denken de meeste mensen aan ontbijt. Yoghurt met granola en fruit, zo wordt het het vaakst gegeten, denk ik. Maar wist je dat je granola ook perfect in hartige gerechtjes kan gebruiken? Het is super lekker om je salades mee af te werken en ik denk ook meteen aan granola serveren bij een lekkere…