-
Chiapudding
De allereerste keer dat ik chiapudding at, vond ik het toch niet zo geweldig. Het was zo glibberig. Ik werd er na een tijdje zelfs misselijk van. Ik dacht dus dat ik het niet lekker vond, maar eigenlijk maakte ik hem gewoon verkeerd. Met enkel melk en wat kaneel. Deze keer deed ik er nog een aantal andere ingrediënten bij…
-
Zoete kikkererwtenwafels
Sinds ik een wafelijzer gekocht heb, ben ik verzot op wafels. Het is gewoon zo leuk en ook gemakkelijk te maken. Om één of andere reden had ik in mijn hoofd dat wafels bakken een hele onderneming zou zijn, maar dat valt reuze mee! Het leukste is nog dat, als je ze een gezonde twist geeft, je ze perfect als…
-
Ananastaartjes
Vandaag heb ik nog eens een lekker en fris ontbijtje voor jullie. De lente komt eraan, dus het mag al eens wat frisser zijn. We laten de havermoutpap een keertje achterwege en gaan voor ananastaartjes. Klinkt dat nu niet als een feestje? Het kan ook geen kwaad dat het er daadwerkelijk uitziet als een feestje. Als ik de foto zie,…
-
Zondag Bakdag: Havermoutwafels
Geloof het of niet, maar dit is de aller eerste keer dat ik wafels heb gemaakt. Nog nooit eerder in mijn 25 lentes lange leven maakte ik wafels. Dat kan natuurlijk niet! Voor kerst stond het wafelijzer dan ook bovenaan mijn verlanglijstje en nu heb ik ein-de-lijk een poging kunnen wagen. De allereerste Ginger-wafel ooit: een havermoutwafel met chocoladestukjes. Oh…
-
Gezonde banana split
Banana split als ontbijt eten, klinkt nu niet meteen als iets gezond. Maar wanneer ik je vertel dat ik een gezonde Banana split gemaakt heb, dan kunnen we van dat ontbijt een feestje maken, zonder schuldgevoel! Wat is een banana split precies? Een ‘Banana split’ is een banaan die in de lengte werd opgesneden en waartussen een bol vanille-, chocolade-…
-
Zondag Bakdag: Chocolade granola
Mijn liefde voor granola is zo diep en groot. Ik heb tijden gehad dat ik er ‘verslaafd’ aan was. Ik zat continu aan de yoghurt met granola. Daarna zat ik een tijdje in een granola-dipje. Ik was de mijne beu gegeten en het smaakte me gewoon niet meer. Kan gebeuren, hé. Granola-overdosis. Gelukkig zijn die tijden voorbij en eet ik…
-
Bananenbrood met pindakaas
Hmm, bananenbrood met pindakaas. Klinkt dat niet lekker? Bananenbrood is ondertussen een echte klassieker geworden. Iedereen maakt het en zet het in als lekker tussendoortje voor jong en oud. Ik experimenteer er graag mee. Dat gaat nogal vanzelf aangezien hier altijd wel ergens bananen rondslingeren die hun beste tijd gehad hebben. Je kent dat wel. De kindjes willen plots super…
-
Gezonde havermoutpannenkoeken
Zoals jullie weten ben ik nogal een gewoontedier als het op het ontbijt aankomt, maar af en toe overhaal ik mezelf om eens iets nieuws te proberen, zoals deze super lekkere en gemakkelijke havermoutpannenkoeken. Een gezondere pannenkoek, waarom niet? Zelf eet ik helemaal niet vaak pannenkoeken. De echtgenoot gruwelt ervan en ik heb gewoon vaak iets dat ik nog liever…
-
Pompoenhavermout
Zin om je standaard havermoutpap af te wisselen met iets anders? Insert: Pompoenhavermout! Let me explain.. Pompoen is een extreem multifunctionele groente. Het is super lekker in hartige gerechten, zoals bij deze pompoenlasagne. Maar je kan het ook perfect gebruiken om de lekkerste gebakjes mee te maken. Het is bijvoorbeeld heerlijk om herfstige pompoenmuffins mee te maken of kruidige pompoenscones…
-
3x zoete rijstwafels
De mensen die mij goed kennen, weten dat mijn hele kast vol staat met rijstwafels. De collega’s die bij mij in de buurt op de bureau zitten, weten én ruiken dat ik het elke dag eet. Ik heb zelfs een doosje speciaal op maat van rijstkoeken gemaakt waarin ik ze elke dag mee naar het werk neem. Ik ben dus…