Comfortfood,  Lunch,  Veggie

Quesadillas met geitenkaas en vijgen

In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook doe, maar vandaag durf ik het aan om eens een keertje iets helemaal anders te doen. Ik ga er geitenkaas tussen doen. Jahaa, ik durf dat, hoor!

Benodigdheden, voor 2 personen (doe alles x 2 als je veel honger hebt):

2 tortillavellen

4 vellen geitenkaas

2 dikke vijgen

1/3 broccoli

handje walnoten en pijnboompitten

verse bieslook

honing (vloeibare)

Bereiding:

Rooster de walnoten en pijnboompitten kort in een pan op het vuur. Snijd de roosjes van de broccoli en stoom ze gaar. Snijd de roosjes nadien in schijfjes. Snijd de vijgen in schijfjes. Neem de tortillavellen erbij. Beleg telkens de helft van elke tortilla met de broccoli, vijgen en noten en leg daarop de geitenkaas. Leg er enkele stengels bieslook bij en daarop een streepje honing. Plooi de tortilla dicht en leg tussen het grilltoestel.

Serveer met een lekkere salade en wat extra honing.

Smakelijk!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *