Pastasalade met tonijn en groentjes
Af en toe moeten we onze standaardboterhammen, cracotten,… achterwege laten en onze lunch pimpen. Vind je ook niet? Ikzelf ben nogal autistisch als het op mijn lunch op het werk aankomt. Enkele crackers met wat platte kaas, een yoghurtje en een stukje fruit. Meestal een kiwi. Bijna altijd een kiwi, sporadisch afgewisseld met druiven. Autistisch dus. In het weekend mag het al eens wat fancy’er zijn. Ik maakte deze lunch op zondag. We hadden iets hartigers nodig na ons avondje stappen. Maar deze lunch is ook perfect voor op het werk. Heel lekker en smaakvol. Niet het meest gezonde dat je als lunch kan kiezen, gezien de mayo (vervangen door mosterd-yoghurt dressing kan ook). Maar toch echt wel lekker hoor.
Benodigdheden, voor 3-4 personen (als lunch):
200 g spirelli
1 blik tonijn
2 stengels lente-ui
1/2 komkommer
handvol radijzen
klein blikje maïs
10 groene olijven (ongeveer)
16 kerstomaten (ongeveer)
handvol preischeuten
2 el mayonaise
peper, zout, gedroogde basilicum
Bereiding:
Kook de pasta gaar en spoel hem af onder koud water. Laat de pasta afkoelen. Snijd alle groentjes in stukjes of schijfjes. Voeg alle ingrediënten bij de pasta.
Kruid met een flinke snuf basilicum en peper en zout. Voeg de mayonaise toe, ik deed er 2 el in, maar voel je vrij om het naar smaak toe te voegen. Meng alles goed door elkaar en je lekkere lunch is klaar.
Laat het smaken!
4 Comments
Pingback:
Vieke
Dag ! Wat zijn preischeuten ? 🙂
As Cooked By Ginger
Dat zijn jonge scheutjes uit de zaadjes van prei. Kan je in praktisch elke winkel vinden en ze geven veel smaak aan salades 🙂
Pingback: