-
Steak sandwich
Deze steak sandwich is om duimen en vingers af te likken. Super leuk om te maken en nòg leuker om op te eten. Wat heb ik ervan genoten! Een steak sandwich boordevol lekkere ingrediënten, zoals rucola, geroosterde pijnboompitten, drie soorten kaas (i love cheese!) én… de producten van Sud & Sol. Paprikafuif! Samen met de steak speelt paprika de hoofdrol…
-
Varkensrollade met kroketjes
Varkensrollade met kroketjes. Wat een hit van een kerst hoofdgerecht, hmm! De rollade zelf maken is een werkje, maar wel een werkje dat je op voorhand kan doen. Dus dat scheelt ook weer wat tijdens de feestelijkheden zelf. En het is best leuk om te maken. Ik heb er zelf van genoten het eens in elkaar te steken en te…
-
Hertenburger met veenbessen
Hertenburger met veenbessen. Ik ging op mijn wekelijks ‘Tourke Delhaize’ en nam mee… Hertenburgers en veenbessensaus. Want come on,.. daar loop je niet zomaar aan voorbij zonder op zijn minst even te twijfelen of je het meeneemt of niet. Bij de Delhaize slagerij hadden ze net verse hertenburgers gemaakt en er lag een pakje veenbessensaus bij dus ik dacht: Hamburger,…
-
Pasta met rode pesto en spekjes
Pasta met rode pesto en spekjes. Je kent ‘m wel: de typische, én overheerlijke pasta pesto. Een bepaalde soort pasta – ik kies meestal voor spirelli – met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel, makkelijk en altijd een succes. Maar soms mag het net dat tikkeltje meer zijn. Daarom geef ik je vandaag een heerlijke pasta…
-
Groene curry met kip en groentjes
Groene curry met kip en groentjes. Wàt een heerlijke maaltijd, deze groene curry. Zo eentje dat nu eens echt heel goed gesmaakt heeft. Om één of andere reden, maak ik bijna altijd rode curry en denk ik er niet vaak aan om groene curry te maken. Switch it up! Maar toen ik voor de maaltijdboxen bij Delhaize stond, zag ik…
-
Kip met parmezaan en tomatensaus
Deze kip met parmezaan en tomatensaus is su-per lekker. Het is gebaseerd op ‘Chicken parmesan’ een gerechtje dat in de States heel populair is. Ik maakte het nooit eerder zelf tot ik bij Delhaize naar de ‘Kleine Leeuwtjes’ op zoek was. Kleine Leeuwtjes? Yes! Delhaize heeft een groot aantal producten met het label ‘Kleine Leeuwtjes’ dit wil zeggen dat je…
-
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…
-
Kip fajitas
Kip fajitas. Ik had nog eens zin om te experimenteren met eten en iets tof klaar te maken. Gewoon eens iets leuk! Na wat brainstormen, kwam ik uit bij een filmpje van vleeskebab uit de oven. Daarin worden verschillende soorten vlees op spiesjes geprikt en gegaard in de oven. Het zag er zo leuk uit, dat ik het ook een…
-
Burritobowl
Wat een verrukkelijk eenpansgerecht, deze burritobowl. Eén pan, één bord, lekker veel toppings en genieten maar. Daar komt het zowat op neer bij dit gerecht. Het is zo eentje dat echt bijzonder goed smaakt en absoluut in de categorie ‘comfortfood’ thuis hoort. Liefde voor burrito’s Burrito’s zijn geweldige dingen. Een grote tortilla gevuld met rijst, bonen, vlees, zure room, avocado,..…
-
Eenpanspasta met gehakt en spinazie
We gaan nog eens voor een lekkere eenpanspasta, en wel een eenpanspasta met gehakt en spinazie. Oh, en lekker veel kaas. Klinkt het al heerlijk? Dat vind ik er ook van. Toen ik aan een reeks eenpansgerechten aan het werken was, bedacht ik me dat een goeie romige pasta met gehakt en kaas niet mocht ontbreken. Want af en toe…