Vispannetje met zalm en kabeljauw
We gaan voor een klassiek gerechtje vandaag, namelijk een vispannetje. Een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten vis en schaaldieren en roomsaus, geserveerd met een smeuïge puree. Heerlijk genieten, toch. Zeker bij koud weer. Koud weer buiten = een heerlijke, warme ovenschotel binnen.
Ik hield het vispannetje simpel, met enkel zalm, kabeljauw en garnaaltjes. Ik kocht mijn producten bij Delhaize, omdat zij continu bezig zijn met zichzelf en hun producten te verbeteren. Zo vers mogelijk, minder zout, minder suiker,… Ze zijn van het idee: Dat is allemaal goed, maar het kan nòg beter waardoor ze zichzelf blijven verbeteren. I like! Zo is de zalm ultra vers, gevangen in Schotland en gevoed met 100% natuurlijke voeding en de kabeljauw is met de lijn gevist met respect voor de natuur en ze ligt bovendien binnen 48u in de winkel. I-de-aal, toch?
Met de zekerheid dat ik voor kwaliteitsvolle producten ging, begon ik aan mijn vispannetje. Een echte klassieker, maar toch de allereerste keer dat ik het zelf klaarmaakte. Het wordt door veel mensen op veel verschillende manieren gemaakt (zo vertelde het internet me), dus ik deed er een beetje mijn eigen ding mee. Ginger-style. Komt ie!
Benodigdheden, voor 4 personen:
200 g zalmfilets
300 g kabeljauwhaasje
150 g garnaaltjes
250 ml witte wijn
1 visbouillonblokje
1 tl currypoeder
400 ml light room
3 el verse peterselie
2 el verse bieslook
4 wortelen
1 sjalot
200 g emmentaler
boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Versnipper de sjalot. Verhit een flinke klont boter in een sauspan op het vuur en stoof er de sjalot en wortel in aan. Kruid met peper, zout en currypoeder. Voeg na een kleine vijf minuten de witte wijn toe en het bouillonblokje. Laat wat uitkoken en voeg dan de room toe, samen met de verse peterselie en bieslook. Kruid stevig met peper en zout. Zet het vuur lager en laat een tiental minuten indikken.
Snijd de vis in stukken. Beboter een ovenschaal lichtjes en leg er de stukken vis in. Verdeel er de garnaaltjes over en giet er vervolgens de saus overheen. Verdeel de kaas over de schotel en zet het geheel 25 minuten in de oven.
Serveer met puree.
Smakelijk!
Laurence
21 Comments
Séverine
Ik ben een kieskeurige viseter maar dit recept ga ik eens proberen maken! 😃
As Cooked By Ginger
Haha super! Laat me zeker weten of het gesmaakt heeft ☺️
Sofie Van Raemdonck
Kan je de witte wijn ook vervangen door iets anders? Bouillon?
As Cooked By Ginger
Hoi, ja ik denk dat het beste alternatief dan water ipv wijn is, met het bouillonblokje dan. Het zal wat van de wijnsaus smaak missen die we erin willen, maar het zou zeker ook lekker moeten zijn op die manier 🙂 Groetjes!
Maarten Brands
Heerlijk!!!!!!!!!!
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen! 🙂
Jolien
Kan je dit gerechtje ook vooraf klaar maken? 🙂
As Cooked By Ginger
Hoi, ik zou het dan maken tot aan de kaas erover strooien. Als het tijd is om te eten, kaas erover en oven in. Zet het dan wel wat langer in de oven anders gaat je vis niet warm zijn. Groetjes!
Houbrechts marita
Super lekker!
As Cooked By Ginger
Doet me plezier! Heel fijn dat het gesmaakt heeft 🙂
Veerle VC
Super lekker vispannetje! Was een succes op tafel!! 😋😋
As Cooked By Ginger
Heel leuk te horen! 🙂 Bedankt voor je berichtje!
Axelle
Zeer lekker recept (net zoals vele andere hier op de website) en gemakkelijk te maken! Zoals wij hier aan tafel zeiden: echt restaurant-eten 🙂
As Cooked By Ginger
Hoe geweldig leuk om te horen! 🙂 Dankjewel!
Ieven Rita
Dit is mijn favoriet receptje! Overheerlijk!
As Cooked By Ginger
Doet me veel plezier! Dankjewel!
Elisa
We hebben dit gerechtje afgelopen weekend bij vrienden gegeten. HEER-LIJK!
As Cooked By Ginger
Zo leuk dat dit gerecht deel heeft mogen uitmaken van een gezellige avond!
Martine Fasoel
Vandaag de eerste keer dit vispannetje gemaakt
Dit was dan ook super maar dan ook super super lekker
As Cooked By Ginger
Geweldig! Heel fijn dat het zo gesmaakt heeft 🙂
Pingback: