Snelle ramen met tofu
Een heerlijke, snelle ramen met tofu, paksoi en champignons. Te lekker en voor mij persoonlijk écht comfortfood. Een heerlijke, dampende kom soep met noedels en groentjes. Wie wordt daar nu niet helemaal happy van? Ik alvast wel! Deze variant is extra easy peasy om te maken want we werken met een voorgemaakte fond voor ramen waardoor de smaken van de soep al goed zitten om te beginnen. We pimpen hem nog wat en voilà, heerlijk maaltje op tafel!
De basis: Fond
Ik gebruik hiervoor de ‘Ramen Bouillon – kip’ van Fundo die je bij Delhaize kan vinden. Ik testte hem bij dit gerechtje voor het eerst uit en ik moet zeggen: Ik ben fan! Het is een zachte bouillon die je perfect kan inzetten voor een snelle ramen en die je nog wat krachtiger kan maken door er wat extra smaakmakers aan toe te voegen. Echt eentje om te onthouden!
Wat heb je nodig?
- Verse gember
- Rode peper
- Champignons
- Paksoi
- Ramen noedels: Ik nam de noedels die al voorgekookt waren en waar je de bouillon gewoon kan over gieten.
- Eieren
- Fundo Ramen Bouillon kip
- Tofu
- Sojasaus
- Suiker
- Sesamolie
- Lente-ui
- Geroosterde nori
- Sesamzaadjes
Dit lijkt een lange lijst, maar als je regelmatig Aziatisch kookt, ga je veel hiervan al in huis hebben. Zo heb ik altijd gember, ramen noedels, eieren, sojasaus, suiker, sesamolie, nori en sesamzaadjes in huis. Dan moet je enkel nog je verse ingrediënten kopen en klaar is kees!
Wat moet je doen?
Alles, behalve de eitjes en noedels koken (als je dit nog moet doen), gebeurt in één pot. Ik heb het gerechtje zo gemakkelijk en snel mogelijk proberen te maken.
Je verhit een scheutje olie in een grote kookpot en doet daar de rode peper, gember en champignons bij. Dit mag je kruiden met goed veel peper. Na enkele minuten bakken, mogen daar de stengels van de paksoi bij (in stukjes gesneden weliswaar) en na enkele minuten giet je daar de ramen bouillon bij.
Je mag dan de sojasaus, suiker en sesamolie erbij doen en aan de kook brengen. Als het kookt, zet je het vuur wat lager zodat de soep zachtjes pruttelt en dan mag je er de tofu in blokjes bij doen. Even alles doorwarmen en je soep is klaar. Laat hem gerust op een zacht vuurtje staan totdat je eitjes klaar zijn.
Kook je eitjes een 7 tal minuten totdat het eiwit hardgekookt is, maar het eigeel nog een klein beetje lopend is (tussen een zacht-en hardgekookt ei in). Kook je noedels indien dit nog moet gebeuren. Als je met noedels werkt die al voorgekookt in een vacuüm pakje zitten, leg ze dan gewoon in je soepbord.
Verdeel de noedels over twee soepborden. Schep daar een gewenste hoeveelheid ramen over. Pel je eitje, snijd doormidden en leg het bij de soep. Werk af met lente-ui, sesamzaadjes en geroosterde nori. Indien gewenst kan je er nog een klein beetje sesamolie bij gieten. Laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Noedels: Ik gebruik noedels die al voorgekookt zijn en in een plastic zakje vacuüm verpakt zijn. Je kan die bij Delhaize vinden bij de Aziatische producten in de wereldkeuken rayon.
- Ramen bouillon: Deze bouillon is echt een perfecte basis voor een lekkere ramen. Je kan hem zo neutraal houden als je zelf wilt maar dus ook extra kracht bijzetten door zaken zoals gember, chili, sojasaus etc toe te voegen. Het is een kwestie van proeven en wat dingen toevoegen naar eigen smaak.
- Tofu: Ik gebruik hier tofu omdat ik dit een lekkere afwisseling vind van vlees en vis. Probeer het zeker eens! Als het toch minder je ding is, kan je voor biefstuk, scampi, kip,.. gaan.
- Op voorhand maken: Je kan de soep perfect op voorhand maken. Hij wordt alleen maar lekkerder naarmate hij enkele uurtjes kan trekken. Dan is het gewoon een kwestie van je noedels en eieren nog af te koken en je bent in no-time aan het eten. Deze soep is dus een perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag die je één tot twee dagen op voorhand al kan klaarmaken.
- Bewaren: Je kan deze soep 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Warm hem maximaal maar één keer op.
Helemaal zot van dit gerechtje? Dan ga je volgende maaltijden ook heel lekker vinden.
- Ramen met eend
- Noedelsoep met kip en kokos
- Rode currysoep met visballetjes
- Noedelsoep met kip en sojascheuten
- Instant noedelsoep
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Snelle ramen met tofu
Ingrediënten
Voor de ramen
- 1 el arachideolie
- 3 cm gember geraspt
- 1 rode peper versnipperd, zaadjes verwijderd
- 150 g champignons in schijfjes
- 1 kleine paksoi
- 2 flessen Fundo Ramen Bouillon kip ong. 1 liter
- 2 el sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 tl sesamolie
- 250 g tofu in blokjes
- 200 g ramen noedels gekookt
Voor de afwerking
- 2 eieren
- geroosterde nori
- 2 stengels lente-ui in ringen
- sesamzaadjes
- sesamolie
Instructies
- Doe de arachideolie in een grote kookpot en voeg er de gember, rode peper en champignons aan toe. Kruid met peper en roerbak enkele minuten.
- Snijd ondertussen de stengels van de paksoi in schijfjes en de blaadjes in slierten. Houd van elkaar gescheiden.
- Voeg de stengels toe aan de pot en roerbak enkele minuten mee.
- Giet vervolgens de ramen bouillon bij de groentjes. Voeg meteen ook de sojasaus, suiker en sesamolie toe.
- Voeg de blaadjes van de paksoi toe en meng. Wanneer de soep kookt, mag het vuur lager zodat de soep kan pruttelen.
- Voeg de blokjes tofu toe en warm door.
- Kook de eitjes 7-8 minuten.
- Neem er twee diepe borden bij en verdeel er de gekookte noedels over. Giet daarover de ramen.
- Pel de eitjes, snijd doormidden en leg ze in de soep. Leg enkele blaadjes geroosterde nori in de soep en werk nog af met lente-ui, sesamzaadjes en eventueel wat extra sesamolie. Laat het smaken!