Ga terug

Snelle ramen met tofu

As Cooked By Ginger
Deze heerlijke snelle ramen met tofu is een echte voltreffer! Comfortfood om helemaal vrolijk van te worden. Yum!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de ramen

  • 1 el arachideolie
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 rode peper versnipperd, zaadjes verwijderd
  • 150 g champignons in schijfjes
  • 1 kleine paksoi
  • 2 flessen Fundo Ramen Bouillon kip ong. 1 liter
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 250 g tofu in blokjes
  • 200 g ramen noedels gekookt

Voor de afwerking

  • 2 eieren
  • geroosterde nori
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • sesamzaadjes
  • sesamolie

Instructies
 

  • Doe de arachideolie in een grote kookpot en voeg er de gember, rode peper en champignons aan toe. Kruid met peper en roerbak enkele minuten.
  • Snijd ondertussen de stengels van de paksoi in schijfjes en de blaadjes in slierten. Houd van elkaar gescheiden.
  • Voeg de stengels toe aan de pot en roerbak enkele minuten mee.
  • Giet vervolgens de ramen bouillon bij de groentjes. Voeg meteen ook de sojasaus, suiker en sesamolie toe.
  • Voeg de blaadjes van de paksoi toe en meng. Wanneer de soep kookt, mag het vuur lager zodat de soep kan pruttelen.
  • Voeg de blokjes tofu toe en warm door.
  • Kook de eitjes 7-8 minuten.
  • Neem er twee diepe borden bij en verdeel er de gekookte noedels over. Giet daarover de ramen.
  • Pel de eitjes, snijd doormidden en leg ze in de soep. Leg enkele blaadjes geroosterde nori in de soep en werk nog af met lente-ui, sesamzaadjes en eventueel wat extra sesamolie. Laat het smaken!