Veggie

Quinotto van spinazie en tomaat

Risotto, dat kennen we allemaal. Maar Quinotto, wat is dat? Wel, jullie raden het waarschijnlijk al. Risotto, maar dan met quinoa in plaats van rijst. Zeker eens de moeite waard om het te proberen. Het is wat gezonder en voornamelijk ook lichter dan gewone risotto. Begrijp me niet verkeerd, een heerlijke risotto kan er van tijd tot tijd zeker in, maar een doordeweekse maaltijd kunnen we het niet echt noemen, hé. Ik vind het bijvoorbeeld iets te zwaar en als de portie wat te groot is, krijg ik er gemakkelijk genoeg van. Eens afwisselen met quinoa, zeker het proberen waard dus!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

100 ml witte wijn

300 ml groentebouillon

300 g verse spinazie

85 g parmezaan, geraspt

20 kerstomaten

handvol pijnboompitten, geroosterd

10 tal stengels verse bieslook

peper, olijfolie

Bereiding:

Halveer de kerstomaten, neem er een grote pot bij en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Bak de kerstomaten enkele minuten aan. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan wanneer ze een beetje zachter geworden zijn. 

TIP: Je kan tijdens het bakken eventueel ook wat lookolie toevoegen.

Doe wat extra olijfolie in de kookpot en voeg de quinoa toe. Fruit een minuutje aan en giet er dan de wijn bij. Laat uitkoken en voeg de bouillon toe. Laat het vocht volledig inkoken en roer regelmatig. 

Wanneer het vocht bijna ingekookt is, voeg je de spinazie toe en wanneer deze geslonken is, de kerstomaten. 

Laat alle smaken even samenkomen, haal de pot van het vuur en voeg de parmezaan toe. Versnipper de verse bieslook en voeg ook toe. Meng alles nog eens goed en kruid stevig met peper. 

TIP: Is je quinotto te vochtig, laat het vocht dan nog wat langer uitkoken op het vuur vooraleer je de parmezaan toevoegt. 

Verdeel de quinotto over twee mooie borden en werk af met de pijnboompitten, extra parmezaan en peper en eventueel een kruid naar keuze. Bv: basilicum, peterselie, tuinkers, bieslook.

Smakelijk!

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *