-
Pompoenburger
Het is natuurlijk het seizoen van de pompoen. Zowat het meest populaire ingrediënt in de herfst. Op Instagram en Pinterest word je er mee doodgegooid. Wat ik persoonlijk niet erg vind, want het is gewoon écht lekker. Plus, je kan er zoveel mee doen. Burgers, puree, brood, dessertjes,… Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het maken…
-
Tomaat mozzarella
Een lekkere, gezonde en frisse salade zoals deze tomaat mozzarella,… Dat kan zo heerlijk smaken. Zeker op je terras of in je tuin op een warme, zonnige dag. Geen te zware maaltijden wanneer het heet is, zo heb ik het graag. Tomaat mozzarella is een echte klassieker, maar blijft tegelijk ook een echte topper. Met wat extra toppings erbij heb…
-
Quinoa-spinaziekoekjes met een tomatensalsa
Yes, yes, yes,… Dit is weer een echte winner. Ik kan altijd heel enthousiast worden als een nieuw receptje geslaagd is. Ik word nog enthousiaster als blijkt dat het ook nog eens heel mooi op foto staat. Blogger-heaven. Enkel nog kwestie van een leuke intro te schrijven en een leuke, lekkere en mooie blogpost is geboren. Terug naar de koekjes…
-
Frittata met spinazie, paprika en courgette
Eieren. Ik eet ze graag in alle vormen. Een spiegelei, zachtgekookt, hardgekookt, gemengd, met groentjes,… Gewoon superlekker toch! Ik zal dan ook niet snel zonder eieren komen te zitten, mede omdat ik regelmatig bak en veel gebakjes kunnen niet zonder eieren. Plus, eieren zijn perfect om een kater te verzachten én ze zijn best wel een soort van comfortfood voor…
-
Salade met geitenkaas en aardbeien
Heb ik even een superlekker gerechtje voor jullie. Fris, zomers en oh zo mmmmm! Een perfecte combinatie. De typische sterke smaak van geitenkaas met het zoete van de aardbeien en een gekarameliseerd pecannootje. Proef je het al? Wij alleszins wel en God, wat was het lekker. Het is een perfect gerechtje voor als je weinig tijd hebt om in de…
-
Lasagne van gepaneerde aubergine
Holy moly, dit is een échte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren. …
-
Gegrilde wortel met feta en granaatappel
Vandaag gaan we weer lekker gezond doen op ‘As Cooked by Ginger’, want deze gegrilde wortel met feta en granaatappel staat op het menu. Een gezonde en vegetarische maaltijd, boordevol lekkere groentjes. Het hoofdingrediënt is wortel. Voor wortel moet je wat geduld hebben, tenzij je het rauw eet. Het heeft een tijdje nodig om te garen, maar daar heb ik…
-
Courgettelasagne
Hmm, lasagne! Het kan ons allemaal ontzettend bekoren. Het liefst van al de klassieke versie, uiteraard. Al vind ik ze allemaal lekker, zoals ook deze gezonde courgettelasagne. Het idee van de laagjes en de saus en de groentjes en het vlees of de vis,… Het is gewoon verrukkelijk. Comfortfood! Vandaag heb ik een super lekkere en een heel stuk gezondere…
-
Courgettenoedels met broccoli, geitenkaas en avocado
Libelle Lekker vroeg me een lekker hoofdgerecht klaar te maken dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Deze topper, die ik eerder al eens maakte, kwam meteen in me op. Het is een erg populair gerechtje onder de lezers en terecht ook. Het staat verdiend in de top tien. Courgettenoedels zijn gewoon geweldig. Ik kook er vaak mee en…
-
Aubergine gevuld met linzen, selder en tomaat
Ik hoor jullie al denken: ‘Wat een gekke combinatie, is dat wel lekker?’. Dan heb ik maar één antwoord voor jullie. Een volmondige JA. Ja, het is lekker, heel lekker zelfs én weer zo gezond. Hoe vaker ik gezond eet, hoe lekkerder ik het vind en hoe minder ik geniet van vettig eten. Toegegeven, een lekkere pasta zal ik van…