Kamut met geroosterde aubergine, broccoli en feta
Ik nam een tijdje geleden nog eens de tijd om op het gemakje door de Delhaize te wandelen. Vaak ben ik gehaast, maar soms wil ik op mijn gemakje doen en eens snuiten tussen alle producten die ik nog niet ken of nog nooit gebruikt heb. De afdeling van de graanproducten moet, samen met de chips- en groenteafdeling, mijn favoriet zijn. Er is zoveel in de aanbieding. Heel veel verschillende soorten pasta’s, quinoa, gierst, (parel)couscous,… Mijn oog viel op de kamut. ‘Ka-mut’, nog nooit van gehoord en ik moest het even opzoeken. Kamut is de merknaam voor ‘Khorasantarwe’, een oud graan dat een langere korrel heeft en beter verteerbaar zou zijn dan gewone tarwe (voor zover ik het kan zien, is onderzoek daarover wel nog lopende). Het heeft alvast een nootachtige smaak en een stevige structuur. Ik vind het echt lekker – zowel koud als warm – en het is een fijne afwisseling van andere granen.
Ik ben ermee aan de slag gegaan en maakte er een super lekker gerechtje mee, boordevol groentjes. Laat het smaken!
Benodigdheden, voor 2 personen:
150 g kamut
1/2 aubergine (1 als het een kleintje is)
grote handvol verse spinazie
1/2 broccoli
100-150 g feta
olijfolie
peper, zout, oregano, tijm
Bereiding:
Breng water aan de kook voor de kamut. Snijd de aubergine in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg er flink wat olijfolie, peper, zout, oregano en wat tijm aan toe. Meng, leg de blokjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kook de kamut gaar zoals aangewezen op de verpakking (10 minuten). Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en voeg er de broccoliroosjes aan toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de spinazie toe. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en de deksel op de pan.
Wanneer de kamut gaar is, giet je deze af en voeg je het toe aan de spinazie en broccoli. Meng en voeg 2/3e van de feta toe, houd de rest apart voor de afwerking. Haal de aubergine uit de oven en voeg toe aan de pan.
Meng alles nog eens goed door en kruid wat bij met peper en zout. Schep op en werk af met een beetje olijfolie en de rest van de feta.
Smakelijk eten!
Laurence
4 Comments
Jolien
Wat een heerlijk gerechtje! Het zat boordevol smaak, en was bovendien snel klaar.
Ik verving de kamut door bulgur, maar maak dit zeker nog een keertje opnieuw volgens het originele recept! 🙂
As Cooked By Ginger
Wat een leuk berichtje! Altijd fijn wanneer iemand zijn eigen ding doet met het recept.
Fijn te horen dat het gesmaakt heeft.
Groetjes,
Laurence
Nathalie
Wekelijks op het menu! Superlekker en snel recept.
Ik bak de aubergine vaak in de pan ipv de oven om het nog eenvoudiger te maken (daarna broccoli er gewoon bij) en doe een beetje citroen olijfolie doorheen de gekookte kamut.
Sinds dit recept online staat heb ik het gevoel dat de kamutverkoop bij de Delhaize aanzienlijk gestegen is :).
Love it!
As Cooked By Ginger
Oh geweldig! De hoogte in, met die kamuitverkoop 😉 Fijn te zien dat je je eigen ding doet met recept en leuk te horen dat het zo vaak op het menu staat. Dankjewel voor je fijne reactie!