-
Vispannetje met zalm en kabeljauw
We gaan voor een klassiek gerechtje vandaag, namelijk een vispannetje. Een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten vis en schaaldieren en roomsaus, geserveerd met een smeuïge puree. Heerlijk genieten, toch. Zeker bij koud weer. Koud weer buiten = een heerlijke, warme ovenschotel binnen. Ik hield het vispannetje simpel, met enkel zalm, kabeljauw en garnaaltjes. Ik kocht mijn producten bij Delhaize, omdat…
-
Zeebaars uit de oven met chorizo en krieltjes
Genieten van een stukje vis in zijn geheel doet me altijd aan vakantie denken. Kroatië, Montenegro, de Algarve, Malaga,… De verse vangst van de dag opeten met enkel een patatje en wat groentjes bij, dat is vakantie. Oh ja, en laten we dan ook dat glaasje witte wijn voor erbij niet vergeten. Vandaag neem ik jullie mee naar Spanje. Mijn…
-
Cannelloni met broccoli en walnoten
De klassieke cannelloni kennen we allemaal. Met gehakt en bechamelsaus. Uiteraard super lekker! Als we er dan een vegetarische versie van maken, dan grijpen we al snel naar ricotta en spinazie. Ook super lekker. Maar wat als we die lekkere pastabuisjes gewoon eens met iets anders willen vullen? Gewoon eens zot doen. Awel, dan ben je aan het juiste adres,…
-
Kabeljauw met een korstje van pesto
Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…
-
Chicken Pot Pie
Voor dit gerechtje moet ik snel zijn, want het valt eigenlijk toch wel onder de categorie ‘Winters comfortfood’. De lente is dan wel in zicht, het blijft nog best koud buiten en ik vond dat ik jullie dit lekker gerechtje niet kon ontzeggen. Vandaag dus: Hartverwarmende, romige, smeuïge chicken pot pie. Een bordje liefde, rechtstreeks vanuit de oven. Dat is…
-
Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip
Soms moet het gewoon niet te ingewikkeld zijn, toch? Deze ovenschotel met quinoa, broccoli en kip kan je per-fect op voorhand maken en is echt heel lekker. Toen ik het aan het maken was, dacht ik ‘hmmm, komt dit wel goed?’. Zeker van de combinatie bechamelsaus en quinoa, was ik niet helemaal zeker. Maar, en er is een maar, het…
-
Shakshuka met feta en kikkererwten
Laten we het even over ‘shakshuka’ hebben. Toen ik de term voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een soort van slagzin/woord was, zoals bijvoorbeeld ‘boomshakalaka’. Even aan komen lopen, iets cool doen en dan ‘shakshukaaaa’ zeggen. Klinkt zo logisch, toch? Bleek dat natuurlijk helemaal niet het geval te zijn en was het gewoon nog iets véél beter,…
-
Pompoenlasagne
Deze pompoenlasagne staat al een eeuwigheid klaar om geschreven te worden, maar er kwam precies vaak iets tussen. Spijtig, want het is best een toppertje. Comfortfood, zonder extreem ongezond te zijn. Vegetarisch, wat altijd een plus is en tja.. Pompoen. Need i say more?! Yum! Lasagnes maken is gewoon leuk. Alles voorbereiden om dan uiteindelijk aan je laagjes te beginnen.…
-
Ovenschotel met tomaat en halloumi
Ovenschotel met tomaat en halloumi. Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord halloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag halloumi eten als husband. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van halloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles…
-
Lasagne van gegrilde groentjes
Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…